Roditelji Denija Muzice donirali novac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deni Muzica imao je samo 16 godina i mnoge nedosanjane snove. Život mu je preokrenula teška dijagnoza, maligni tumor izmedu bubrega i slezene. Nije se predavao, a u njegovoj hrabroj i upornoj borbi podržao ga je rodni kraj i u humanitarnim akcijama prikupljao sredstva neophodna za dugo i zahtjevno lijecenje.

Rodbina, prijatelji, Grad Buzet i Mjesni odbora Roc, poduzeli su citav niz aktivnosti radi prikupljanja financijskih sredstava. U dva su navrata organizirani humanitarni koncerti u Rocu, biciklijada u sklopu Subotine, sakupljana su financijska sredstva i prilikom održavanja brzinske auto utrke, poslane su zamolbe za donacijom na 130 adresa gradova, opcina i poduzeca.

Deni je izgubio svoju životnu borbu u ožujku prošle godine, a nakon podmirenja svih troškova, roditelji Giuliana i Rino Muzica odlucili su neutrošeni novac donirati u humanitarne svrhe. U dogovoru sa prof. dr. Jelenom Roganovic, procelnicom Odjela za hematologiju i onkologiju Klinike za djecje bolesti KBC-a Rijeka u kojoj se Deni lijecio, izdvojeno je 55.000 kuna za nabavu grijaca transfuzijskih i infuzijskih otopina neophodnog za lijecenje malih bolesnika.

Primopredaji vrijednog aparata rijeckoj klinici za djecje bolesti, uz roditelje, ovog tjedna bila je nazocna jedna od inicijatorica humanitarne akcije Dolores Zornada, kao i predstavnica Grada Buzeta Zlata Markežic. Rijeckom odjelu poklonjene su i slike, rad ucenika Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" Buzet - Podrucne škole Roc. Mali Rocani zahvalili su se time medicinskom osoblju koje je danonocno bdjelo nad teško bolesnim Denijem.

Drugi dio financijskih sredstava, u iznosu od 80.000 kuna, namijenjen je za potrebe Medicinsko-biokemijskog laboratorija Omero Rauch, u sklopu Istarskih domova zdravlja Pula-Ispostave Buzet, za sufinanciranje nabave hematološkog analizatora za analizu kompletne krvne slike. Aparat ce biti u vlasništvu laboratorija i na raspolaganju svim mještanima Buzeštine.

Obitelj Muzica još jednom izrazila zahvalnost svim ljudima dobre volje i velikog srca, koji su bili uz njih u najtežim trenucima - u borbi za život njihovog sina. (G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter