Predsjednik Agro Funtane za sebe zadržao 47.000 kuna?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marko Liovic (53), nekadašnji predsjednik jedine funtanjanske poljoprivredno-ribarske udruge Agro Funtana, osumnjicen je za pronevjeru 47 tisuca kuna.

Vijest o pronevjeri, u kojoj nije navedeno Liovicevo ime ni inicijali, u utorak je na svojoj službenoj internetskoj stranici objavila PU istarska.

Prema podacima iz PU istarske porecka je policija, postupajuci po zahtjevu pazinskog Opcinskog državnog odvjetništva, provela kriminalisticko istraživanje nad 53-godišnjakom iz Funtane, odnosNo Liovicem, i utvrdila osnovanu sumnju da je kao predsjednik udruge od veljace do lipnja 2009. od jedne tvrtke iz Poreca preuzeo sadni materijal ukupne vrijednosti oko 181 tisucu kuna.

Sukladno županijskom programu poticanja poljoprivredne proizvodnje nabavku tog sadnog materijala sufinancirale su Istarska županija i Opcina Funtana, koje su platile po trecinu cijene po kojoj je materijal nabavljen, dok je posljednju trecinu trebala platiti udruga Agro Funtana.

Policija navodi da su clanovi udruge dali 53-godišnjaku, odnosno Liovicu, taj iznos, no da je on na racun tvrtke iz Poreca uplatio samo oko 12 tisuca kuna, dok je za sebe zadržao oko 47 tisuca kuna.

"O provedenom kriminalistickom istraživanju redovnim putem ce se dostaviti posebno izvješce Opcinskom državnom odvjetništvu u Pazinu", stoji na kraju priopcenja PU istarske o ovom slucaju.

U utorak smo putem telefona stupili u kontakt s Markom Livoicem, koji je sad zaposlen u funtanjanskom komunalnom poduzecu Puntica. Prema podacima koji se nalaze na službenoj internet stranici Opcine Funtana, Liovic je i clan nadzornog odbora te tvrtke.

- Nisam ja predsjednik te udruge. Nemam ništa za komentirati. Koliko ja znam ta udruga više ne postoji, rekao nam je Liovic. No sam je potvrdio da ima 53 godine, kako je navedeno u izvješcu PU istarske, te da je 2009. baš on obnašao dužnost predsjednika Agro Funtane. Rekli smo mu da se sumnjici za pronevjeru 47 tisuca kuna, no Liovic nije htio o tome dati nikakvu izjavu. (Srecko PERŠIC)


Udruga o kojoj se nije znalo mnogo

Poljoprivredno-ribarska udruga Agro Funtana osnovana je krajem 2007., a na njenom celu od osnutka je Marko Liovic, dok je za tajnika izabran ?ordo Lakovic, kako je tada pisao Glas Istre, a ove informacije i danas stoje na web stranicama Opcine.

Ipak, iako osnovana za pomoc poljoprivrednicima i ribarima, udruga u protekle cetiri godine nije zabilježila gotovo nikakve vece aktivnosti namijenjene svojim clanovima. Kako neslužbeno doznajemo, udruga je prije nekoliko godina nabavljala sadnice za poljoprivrednike, ali se nakon ove akcije o Agro Funtani nije culo gotovo ništa, te su neki gradani cak smatrali da je ugašena. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter