FOTO: Trišic i Kerin rekorderi Delfina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Apsolutni pobjednici plivackog maratona Porecki delfin su Rok Kerin, 28-godišnji daljinski plivac iz Ljubljane, i cetiri godine mlada Anja Trišic iz Kluba za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju Porec. Taj je maraton pretposljednja ovosezonska utrka što se boduje za Kup Hrvatske u daljinskom plivanju, Cro Cup.

Kerin je dionicu od pet kilometara sa startom i ciljem na plaži Pical jedini isplivao za manje od sat vremena, tocnije za 59.04 minute. Veliku borbu za drugo mjesto u muškoj konkurenciji, 50-ak metara iza leda Kerina, vodila su trojica plivaca i u toj borbi za zaveslaj ruke najbrži je bio Splicanin Rok Copac, ispred Hvaranina Josipa Solde i Splicanina Marina Milana.



Najbolji istarski predstavnici u konkurenciji plivaca bili su Porecani Žarko Salopek i mladi Danijel Citar, koji su zauzeli 14. i 15. mjesto u konkurenciji 91 natjecatelja koji je isplivao maraton.

U konkurenciji plivacica Trišic je dominirala stigavši na cilj s cetiri i pol minute prednosti pred drugoplasiranom Slovenkom Nikom Kozamernik iz Kranja, te treceplasiranom Splicankom Dinom Levacic, svojom najvecom konkurenticom u borbi za apsolutni naslov u Cro cupu.

Zanimljivo je da je Porecki delfin iste pobjednike kao i ove godine u ženskoj i muškoj kategoriji imao i predlani, a Kerin i Trišic su ovogodišnjim pobjedama postali i apsolutni rekorderi poreckog maratona. Kerin je, naime, na poreckom maratonu trijumfirao cetvrti put, odnosno treci za redom, svaki put otkad se utrka pliva na novoj stazi, u sjevernom poreckom akvatoriju. Trišic je pak u Porecu pobijedila peti put, a prvi naslov pamti još iz 2000. kad je kao 13-godišnja djevojcica trijumfirala na maratonu na kojem se tada plivala dionica od cetiri kilometra.

Od uspjeha po uzrasnim kategorijama valja izdvojiti pobjede dvoje plivaca Poreca, juniorke Paule Klunic i mladeg kadeta Noela Žužica. Ovogodišnji Porecki delfin u vremenskom limitu je otplivao 91 plivac i 24 plivacice iz sedam zemalja, Slovenije, Slovacke, Madarske, Italije, Rumunjske, Srbije i Hrvatske. Najstariji plivac koji je u vremenskom limitu isplivao maraton bio je 70-godišnji Rovinjac Longino Sošic, a najmlada 12-godišnja Slovenka Urša Kveder iz Pirana. U subotu se u Rovinju pliva 13. maraton Sv. Eufemija, posljednja ovosezonska utrka što se boduje za Kup Hrvatske u daljinskom plivanju, Cro Cup. (Kristijan KLARIC, snimili M. MIJOŠEK, K. KLARIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter