Dolgopolov bolji od Cilica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukrajinski tenisac Aleksandar Dolgopolov pobjednik je 22. izdanja ATP-a u Umagu.

Dolgopolov je u finalnom dvoboju nakon dva sata i 13 minuta igre sa 6:4, 3:6, 6:3 svladao Marina Cilica pa tako Goran Prpic i dalje ostaje jedini hrvatski pobjednik umaškog turnira.

Dolgopolov je prvi Ukrajinac koji je slavio u Umagu, a pokal za njegovu ujedno i prvu turnirsku pobjedu u karijeri predao mu je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovic.



Cilic je prvi set izgubio prakticki u prvom gemu dvoboja, kada je izgubio svoj servis, a u drugom je kod vodstva 4:3 iskoristio svoje prve lopte za obrat uopce te oduzeo Ukrajincev servis za 1:1 u setovima.

Treci set je bio dramatican, Cilic je zaostatak od 0:3 i 14:40, uz spašavanje pet break-lopti, ipak nadoknadio za 3:3, ali je pritom izgubio previše snage.

Dolgopolov, koji je kao 26. igrac svijeta bio drugi nositelj turnira, to je iskoristio, uz malo srece kod udaraca u mrežu, te je dobio zadnja tri gema i proslavio svoju prvu pobjedu.

Cilic je u Umagu izborio svoj drugi nastup u finalu ove godine, dosada je igrao samo u  završnici Marseillea, a ukupno 10. u karijeri. Ostao je na pet ATP naslova, a posljednjeg je uzeo u Zagrebu prošle godine.


Podijeli: Facebook Twiter