Nacelnica nece potpisati ugovor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fažanska nacelnica Ada Damjanac nece u petak na Brijunima potpisati ugovor o provedbi razvojnog programa Brijuni rivijera na lokacijama Pineta, Hidrobaza i Sveta Katarina-Monumenti.

Naime, fažansko Opcinsko vijece je u cetvrtak navecer donijelo odluku o davanju uvjetne suglasnosti na prijedlog ugovora o provedbi razvojnog programa Brijuni rivijera, a nesuglasnost na konacan prijedlog navedenog ugovora koji su prethodnih dana izglasali Grad Pula i Grad Vodnjan.

Za uvjetnu suglasnost na prijedlog navedenog ugovora glasalo je pet SDP-ovih vijecnika, HSU-ovac Timotej Pejin i nositelj Nezavisne liste Mirko Novak. Protiv te odluke bilo je pet IDS-ovih vijecnika, dok je suzdržan bio HDZ-ovac Marinko Gazic.

- Ja ne potpisujem ugovor na Brijunima jer nitko od nas nema pravo dati svoje nekretnine na 66 godina a da pritom nema uvida što ce se raditi na nekretninama, da nema od toga prihoda niti pristup pomorskom dobru. Opcina Fažana jest za projekt Brijuni rivijera, ali pod uvjetom da se u ugovor uvrste sve naše primjedbe, što nije ucinjeno.

Shodno clanku 28. navedenog ugovora, sve strane, odnosno Grad Vodnjan, Grad Pula, Opcina Fažana, Vlada RH, Istarska županija i društvo Brijuni rivijera moraju potpisati ugovor, tako da nema govora da ce opcina Fažana, tako neki špekuliraju, ispasti iz projekta Brijuni rivijera, rekla je nacelnica Ada Damjanac. (T. GRBIC)


Jakovcic: Ugovor cu potpisati i bez Fažane

Predsjedništvo IDS-a je u cetvrtak navecer u Pazinu, nakon završetka izvanredne sjednice Županijske skupštine, jednoglasno donijelo odluku da Ivan Jakovcic u petak s premijerkom Jadrankom Kosor na Brijunima potpiše ugovor o pocetku realizacije projekta Brijuni rivijera na tri lokacije.

Rekao nam je to po završetku sjednice predsjednik stranke. U toku Županijske skupštine stigla mu je informacija da prijedlog ugovora nije dobio suglasnost na Opcinskom vijecu Fažane.

"Žao mi je zbog gradana Fažane, posebno onih koji nemaju posao, ali i zbog gospodarstvenika koji bi mogli ostvariti nove poslove. Ugovor cu potpisati i u njega se ide integralno, pa i za Pinetu. Ocekujem da ce se u Fažani stvoriti nova atmosfera", veli Ivan Jakovcic. (S. BENIC)


Podijeli: Facebook Twiter