Višnjic: Cijena vode nije nezakonita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aktualni sat puslkog Gradskog vijeca trajao je rekordno kratko, svega 40-ak minuta. Predmetom interesa vijecnika ovaj put se našao direktor Vodovoda Darko Višnjic.

Oporbeni vijecnici HDZ-a i Nezavisne liste Plinija Cuccurina, Lovorka Tomicic i Bruno Nefat, zahtijevali su objašnjenja, kako su rekli, dvojbenih i nezakonitih odluka, poput formiranja nove cijene vode, što je Vijece za vodne usluge ocijenilo nezakonitim, a zbog cega je otkaz urucen referentu plana i analize Stanku Radulovicu, ujedno sindikalnom povjereniku. Nefata, koji je kod sebe imao sudsko rješenje o nezakonitosti otkaza, zanimalo je i tko ce snositi troškove sudenja i direktnu štetu koja je ucinjena.

- Cijena vode nije nezakonita, vec je Vijece za vodne usluge tražilo pojašnjenje. Referent plana i analize nije dobio otkaz zbog toga što nije želio izraditi novu cijenu vode, vec zbog netocno izradenog rebalansa plana za 2010. godinu. Djelokrug poslova koje je obuhvacalo njegovo radno mjesto je i ranije bio u odjelu financija pa je i sada vracen u taj odjel, rekao je Višnjic koji je istaknuo da Nefatu ne može odgovoriti jer još nije dobio sudsku odluku o nezakonitosti otkaza, što je iznenadilo clana Ladonje koji je u rukama držao presudu.

Na pitanje vijecnika IDS-a Ivana Udovica kako se Grad brine o napuštenim životinjama, procelnik Upravnog odjela društvenih djelatnosti Erik Lukšic otkrio je da ce nakon izgradnje odlagališta otpada Kaštijun i slika azila za životinje na tom podrucju biti ljepša te je Grad u suradnji s Veterinarskom stanicom ponudio kvalitetnije rješenje, dok ce se uciniti i dodatni napori na drugoj lokaciji u suradnji s udrugom "Ruka šapi". (G. ROJNIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter