Crna udovica u lucici Delfin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krajem prošlog tjedna na Verudi, na podrucju lucice Delfin, Puljanin Ivan Medica ulovio je vrlo otrovnog pauka poznatijeg kao crna udovica. Kako nam je dojavila njegova kci Karmen, pauk se nalazio u travi, na svega tri metra od mora. Njen otac je, kaže, pauka stavio u staklenu teglicu, a nju potom na vidljivo mjesto da bi ga mogla vidjeti i djeca, da znaju kako ona izgleda i da je ne diraju.

I mnoge odrasle osobe nisu još imale prilike vidjeti ovog pauka uživo, a to je, kako kaže Karmen, drugacije nego gledanje slika, puno upecatljivije.

- Pauk kad je sklupcan izgleda puno manje i teže je prepoznatljiv, a kad se raširi, izrazito se poveca, pogotovo se povecaju crvene pjege na njemu. Tada ga je lakše uociti i prepoznati. Nema razloga za paniku, ali opreza s ovim paukom nikada nije naodmet, rekla nam je Karmen Medica.

A kako saznajemo na zaraznom odjelu pulske Opce bolnice, u posljednje vrijeme nije zabilježen niti jedan ubod tog pauka. Ranije je, doduše, uboda bilo, ali, uvjeravaju lijecnici, nema mjesta panici jer seruma uvijek ima dovoljno. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter