Pijan pomeo supružnike na motociklu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreci koja se u subotu oko 20.25 sati dogodila u Rovinju, u Ulici Brace Božic, teško su stradali supružnici iz Rovinja A. B. (63) i V. B. (62). Prema podacima iz OKC-a PU istarske oni su se vozili na motociklu, odnosno skuteru Kymco pulskih registracijskih oznaka, kada ih je udario automobil Renault Megane, takoder pulskih registracijskih oznaka.

Naime, vozac Renaulta, M. Š. (25) iz Kanfanara, je u blagom lijevom zavoju zbog neprilagodene brzine prešao na suprotni kolnicki trak, i prednjim dijelom udario je u bocni dio skutera na kojem su se nalazili Rovinjci. Od siline udara skuter je odbacen izvan kolnika ulijevo, gledajuci u smjeru Bala, na travnatu površinu i nogostup, a i Renault je završio na istoj strani izvan ceste, no nešto dalje.



U srazu s automobilom supružnici na skuteru zadobili su teške ozlijede i prebaceni su na lijecenje u pulsku Opcu bolnicu. Vozac Renaulta u nesreci nije ozlijeden, a alkotestiranjem je utvrdeno da je bio pod utjecajem 1,81 promila alkohola.

Na mjestu nesrece zatekli smo do neprepoznatljivosti smrskani skuter, koji je zajedno s kacigama i osobnim stvarima vozaca i putnice bio na tlu, na samom nogostupu. Renault se takoder zaustavio dijelom na nogostupu, s razbijenim prednjim krajem, okrenut u smjeru Bala.

Zbog prometne nesrece iz Rovinja se prema Balama vozilo obilazno preko naselja Monfiorenzo, i to zato jer je zbog ocevida policija zatvorila taj dio ceste sve do 23.50 sati. (S. PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter