Vodovod se ne može privatizirati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danijel Feric, procelnik Upravnog odjela za financije i opcu upravu, i Darko Višnjic, direktor Vodovoda, na konferenciji za novinare opovrgnuli su i odbacili tvrdnje SIK-a da su primorani mijenjati novu cijenu vode nakon ocitovanja državnog Vijeca za vodnu uslugu te da se pulski Vodovod pretvara u gubitaša da bi se privatizirao.

- Neovisno o ocitovanju državnog Vijeca i dalje smo stava da se cijena vode nece povecavati, pogotovo što smo ispunili zakonsku odredbu o formiranju socijalne cijene. Insinuacije SIK-a da ce se zbog toga Vodovod dovesti u tešku situaciju i gubitke da bi se privatizirao najoštrije odbacujemo jer je rijec o neistinama kojima se želi stvoriti nemir i panika medu zaposlenicima Vodovoda.

Vodovod je javno poduzece koje služi gradanima, nije mu cilj poslovati ni u plusu ni u minusu, vec unaprijediti vodovodnu infrastrukturu i poslovati racionalno uz najnižu cijenu vode, rekao je Feric te krenuo citirati clanak 202. Zakona o vodama koji ne dozvoljava privatizaciju što ukazuje na to, tvrdi, da oni koji iznose takve teze ne poznaju propise.

Feric je porucio da politicka kampanja još nije pocela, aludirajuci na prozivke, te naglasio da gradska uprava ne izbjegava suceljavanje s obzirom na to da je nedavno gradonacelnik Boris Miletic organizirao javnu tribinu u Circolu.

Višnjic je, pak, obrazložio da Vodovod ima rok do 28. srpnja državnom Vijecu pojasniti svoju odluku o novom cjeniku vode - pojašnjenje je u pripremi - te takoder naglasio da se Vodovod ne može privatizirati jer bi pritom izgubio koncesiju. Usto je opovrgnuo loše meduljudske odnose u Vodovodu za što ga SIK optužuje.


Podijeli: Facebook Twiter