Vozio u krivom smjeru pijan i bez dozvole

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Naredna dva tjedna u pulskom zatvoru provest ce 32-godišnji državljanin Kosova na privremenom boravku u Hrvatskoj, odnosno u Puli, koji je u srijedu oko 12.40 sati vozio ford escort pulskih registracijskih oznaka u krivom smjeru Istarskim ipsilonom, na dionici izmedu cvora Baderna i Medaki.

Pulski prometni policajci su ga nešto kasnije uspjeli zaustaviti na odmorištu Bale, u trenutku kada se automobil kretalo u dozvoljenom smjeru. Vozac je bio pod vidnim utjecajem alkohola i bez vozacke dozvole, koja mu je nekoliko dana ranije oduzeta.

Rabijatni 32-godišnjak je pritom odbio alkotestiranje te je prisilno uhicen i priveden u policijsku postaju, a potom na Prekršajni sud u Rovinju, gdje mu je rješenjem nadležnog suca odredeno 15-dnevno zadržavanje u zatvoru.

PU istarska je priopcila da je 32-godišnjak prošle subote izazvao prometnu nesrecu na raskrižju državne ceste D21 i Paduljskog puta, kada je takoder bio pod vidnim utjecajem alkohola te je i tada odbio alkotestiranje, zbog cega je bio zadržan u policijskoj postaji dok se nije otrijeznio. Tada su mu, kao mjera opreza, oduzete putna isprava i vozacka dozvola.

Dan kasnije, u nedjelju 3. srpnja, 32-godišnjak se nicim izazvan pojavio u Postaji prometne policije u Puli gdje se ponašao drsko i nepristojno te je zbog kršenja javnog reda i mira uhicen i odveden na pulski Prekršajni sud. Tada je pušten na slobodu, uz produljenje mjere privremenog oduzimanja vozacke dozvole.

Ovo je vec šesti slucaj vožnje u krivom smjeru Ipsilonom u ovoj godini i drugi u samo cetiri dana. Prije 32-godišnjaka u fordu u kontrasmjeru je na dionici Pula - Kanfanar u nedjelju ujutro vozio 79-godišnjak iz Pule.


Podijeli: Facebook Twiter