U Istru ušlo više od 92 tisuce gostiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Preko triju granicnih prijelaza u Istarskoj županiji - Plovanije, Kaštela i Požana od petka do medjelje u podne u Republiku Hrvatsku ušlo je ukupno 92.217 gostiju, od toga cak 85.033 inozemnih gostiju, izvijestila je danas istarska policija.

U istom razdoblju Hrvatsku je preko tih granicnih prijelaza napustilo 67.676 putnika od koji je 59.776 bilo inozemnih. Unatoc pojacanom prometu gužvi, zastoja i cekanja nije bilo a tijekom današnjeg dana najduža kolona vozila zabilježena je na granicnom prijelazu Kaštel na izlazu iz zemlje te je iznosila tri i pol kilometra. Na ulazu u Hrvatsku od inozemnih gostiju najbrojniji su bili Slovenci, Nijemci i Talijani.



Inace, u protekla tri dana najveci promet na istarskim granicnim prijelazima zabilježen je u petak kada je u Hrvatsku ušlo 47.646 putnika, od toga 42.306 stranih turista.

Kako doznajemo iz Operativno-komunikacijskog centra PU istarske, unatoc povecanom broju putnika i vozila, carinici i policajci su odradili dobro svoj posao pa nije ni bilo vecih zastoja.


Podijeli: Facebook Twiter