Otvoren rotor kod Lacopa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rezanjem vrpce porecki gradonacelnik Edi Štifanic i Ante Todoric, izvršni potpredsjednik poslovne grupe za maloprodaju Agrokora, otvorili su u petak rotor na raskrižju županijske ceste Novigrad - Porec - Vrsar i Vlašiceve ulice, te novi garažni prostor ispred tamošnjeg trgovacko-poslovnog centra Lacop u sklopu kojega se nalazi Konzumov supermarket. Dva su objekta paralelno gradena od kraja travnja do sredine lipnja.

- Ovo je jedan od najvažnijih rotora u gradu. Ovo je raskrižje jedna od najkriticnijih tocaka na ulazu u grad i vec sada možemo reci da smo gradnjom rotora poboljšali uvjete odvijanja prometa. S druge strane, dobili smo i novi garažni prostor koji ce biti od koristi, pogotovo u nadolazecoj turistickoj sezoni. Konzum se pokazao kao firma koja vodi racuna o gradu u kojem djeluje i mislim da bi se i ostali trebali ugledati na njihov primjer, rekao je Štifanic.

Todoric je pohvalio uspješnu porecku suradnju turizma, gospodarstva i gradskih vlasti. Milan Lakovic, procelnik gradskog komunalnog odjela koji je vodio cijeli projekt okupljene je podsjetio da je osim samih objekata prilikom gradnje na cetverokrakom raskrižju postavljena nova infrastruktura, od rasvjete, kanalizacije, telefonije do vodovodnih i plinskih instalacija.

Projektant cijelog zahvata bio je pulski Via Ing, a izvodac radova GP Krk. Vrijednost investicije iznosila je 2,82 milijuna kuna (bez PDV-a), od cega je dva milijuna kuna uložio Agrokor, a preostali Grad Porec. Iz gradskog proracuna uloženo je i 2,3 milijuna kuna za rješavanje svih imovinsko-pravnih odnosa. Novim zahvatom parkiralište ispred Lacopa podignuto na jednu etažu, a cijeli se objekt se prostire na 7.500 kvadrata. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter