Istra 1961 ce se žaliti HNS-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 u iducem ce prvenstvu igrati u Drugoj ligi. A možda i nece jer ce Istra 1961 uložiti Arbitražnom sudu HNS-a žalbu na prijavu Gorice za nastup u Prvoj HNL.

Sukus je to razgovora s trenerom Istre 1961 Igorom Pamicem i direktorom Andrejom Sazonovom dan nakon odluke Gorice da se u pet do ponoci upiše medu prvoligaše.

Najduži dan, ponedjeljak, koji je protekao u išcekivanju vijesti iz Udruge prvoligaša, kulminirao je malo prije ponoci. Tada se saznalo da je i Gorica predala zahtjev za nastup u Prvoj HNL u iducem prvenstvu što je automatizmom pulski klub gurnulo medu drugoligaše. Što je pak iznenadilo vodece ljude u Istri 1961 jer su ocito imali drugacije informacije, one po kojima je samo jedan od dva drugoligaša trebao predati zahtjev za nastup u Prvoj HNL.

- Ovoga trenutka smo mi drugoligaši, ali možda ipak dode do nekih promjena. Dok postoji i promil izgleda da preokrenemo situaciju u našu korist, mi cemo je nastojati iskoristiti. Vodstvo kluba je razmišljalo o podnošenju žalbe Arbitražnom sudu HNS-a, tako da ja ipak ne mislim da je sve gotovo i zato se zasad necu okretati nikakvim planovima za novu sezonu. Uostalom predsjednik Šceglov se najavio za razgovor kod pulskog gradonacelnika Miletica u kojem ce se sagledati novonastala situacija i tek nakon toga, u petak, cemo Šceglov i ja sjesti i razgovarati o iducim koracima, dodao je Pamic.

Prvog covjeka kluba Mihaila Šceglova nije se u utorak moglo dobiti, bio je nedostupan za javnost, pa smo odgovore na neka kljucna pitanja potražili još jednom od Sazonova.

- Odlucili smo uložiti žalbu Arbitražnom sudu HNS-a, koji se sastaje u cetvrtak, na prijavu Gorice za nastup u Prvoj HNL jer smatramo da za sve klubove moraju vrijediti ista pravila. Nama je igranje u Prvoj ligi prošle sezone bilo uvjetovano time da nam Grad Pula izda garantno pismo o završetku izgradnje stadiona "Aldo Drosina". Koliko mi znamo, od celnika Velike Gorice nitko nije tražio garantno pismo, vec je klub samo dobio usmenu potporu Grada da ce im napraviti reflektore na stadionu da bi mogli tamo igrati prvoligaške utakmice.

Šceglov ne želi davati izjave dok se ne sastane s gradonacelnikom Mileticem. Ne samo zbog toga što ce uskoro Grad Pula postati stopostotni vlasnik kluba, nego i zato što, ako ostanemo drugoligaši, dolazi do situacije koja mijenja dosta toga. No, mi smo i dalje optimisti i vjerujemo da cemo ipak ostati u Prvoj ligi, zakljucio je Sazonov.


Podijeli: Facebook Twiter