Koncar oštecen za 60 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osim dosadašnja 54 milijuna kuna, policija je kriminalistickim istraživanjem utvrdila da su Vinka Cetinski i njezini rovinjski suradnici malverzacijama pri kupnji nekretnina oštetili Kermas ulaganja, pulsko poduzece u vlasništvu Danka Koncara, za dodatna 6,2 milijuna.

Policija je u utorak izvijestila o podnošenju još jedne kaznene prijave protiv Vinke Cetinski kao odgovorne osobe poduzeca Kermas, Marina i Borisa Sorga te pulskog odvjetnika Željana Hrvatina. Istovremeno, iz pulskog su pritvora puštena i posljednja dva aktera afere - Željan Hrvatin i Boris Sorgo.

Naime, istražni sudac Županijskog suda u Puli u utorak je ukinuo pritvor spomenutom dvojcu. Najprije je iz pritvora pulskog zatvora oko 17 sati izašao Sorgo, a nekoliko minuta iza njega i Hrvatin koji nam je, nakon što se pozdravio sa suprugom Rominom i odvjetnicom, izjavio da nece govoriti o istrazi.

- O istrazi necu ništa govoriti. Neka nadležne institucije rade svoj posao u miru. Samo cu se zahvaliti obitelji na potpori, djelatnicima mojeg odvjetnickog društva, prijateljima i odvjetnicima Mariji Budimir i Predragu Jošanovicu. Novinarima porucujem da ne pišu price, nego da radije provjere od koga dolaze. Kad sam ulazio u ovu zgradu bio sam uvjeren u svoju nevinost. Kako gospodin Koncar kaže: "Preokrenut cu svaki kamen da dokažem svoju nevinost", zakljucio je Hrvatin.



Željan Hrvatin u pritvoru je bio od 12. travnja, a Boris Sorgo od 10. travnja. Potonji je na izlasku samo protutnjao kraj nas, tako da smo ostali bez njegova komentara.

Prema posljednjoj kaznenoj prijavi, objavljenoj u utorak, policija Vinku Cetinski i ortake, kao i u prethodnim slucajevima, sumnjici da su u kupoprodajnim ugovorima prikazivali znatno vece iznose te su razliku od prikazane i isplacene cijene zadržavali za sebe. Zbog osnovane sumnje da su pocinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te pomaganja u istom djelu protiv cetvorke je podneseno izvješce Županijskom državnom odvjetništvu u Puli.

Do sada je utvrdeno da je Koncarova tvrtka malverzacijama oštecena za više od 60 milijuna kuna, a policija nastavlja s kriminalistickim istraživanjem. (S. PERŠIC, M. SARDELIN)

Saslušani prodavatelji


Istražni sudac pulskog Županijskog suda Svetislav Vujic u utorak je saslušao svjedoke-prodavatelje zemljišta s podrucja Rovinja, Vodnjana, Višnjana, Vrsara i Kanfanara, a vezano uz zadnju proširenu istragu u slucaju Koncar-Cetinski.

Nakon saslušanja svjedoci nam na izlasku iz Županijskog suda nisu htjeli davati izjave, pozivajuci se na tajnost istrage, na što su, rekli su nam, upozoreni tijekom saslušanja. Od jednog smo svjedoka jedino uspjeli saznati da je davao iskaz, odnosno da je ispitivan 20-ak minuta.

Proširenom istragom od 16. svibnja Vinku Cetinski, Borisa Sorga i Željana Hrvatina tereti se za još 11 kupoprodaja zemljišta kojima je tvrtka Kermas ulaganja Danka Koncara navodno oštecena za dodatna 11,4 milijuna kuna. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter