Pazin ureduje fontane i špine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ispred srednjovjekovnog Kaštela koji posljednjih godina bilježi sve vecu turisticku posjetu jucer je pazinski gradonacelnik Renato Krulcic predstavio plan uredenja pazinskih fontana i špina.

- Obnova fontana pocetak je price o kulturološkoj i turistickoj revalorizaciji starogradske jezgre, kazao je pazinski gradonacelnik Renato Krulcic te zatim pozvao prisutne novinare da iskušaju vodu na nedavno obnovljenoj špini u Valvasorovoj ulici kraj Kaštela.

Ta je ulica u kojoj živi desetak kucanstava smještena u najstarijem dijelu Pazina, a tijekom travnja prikljucena je na procistac. Radovima vrijednim 215 tisuca kuna koje je obavila gradska komunalna tvrtka Usluga na procistac je spojen i Kaštel što je medu ostalim bio preduvjet za ponovo otvaranje restorana u prizemlju Kaštela koji bi prema gradonacelnikovim rijecima trebao otvoriti svoja vrata do pocetka ljetne sezone.

Komunalni procelnik Daniel Maurovic najavio je skoru obnovu špina na Starom trgu i željeznickom kolodvoru, dok bi se tijekom iduce godine obnovile one na Buraju i ispred Kaštela. Za to ce uredenje Grad Pazin izdvojiti oko stotinu tisuca kuna, kazao je Maurovic. Špina na Hrvatskom trgu uredena je lani u suradnji s gradanima, dok je Mala fontana na istoimenom trgu vec duže vrijeme u funkciji. (A. D.)

 


Podijeli: Facebook Twiter