Manuela Licul Martincic dala otkaz

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Manuela Licul Martincic dala je otkaz na funkciju direktorice gradske tvrtke Labin 2000 pa je Skupština trgovackog društva objavila natjecaj za to radno mjesto. Kao razlog odlaska nakon tri godine vodenja firme - ciji je glavni posao upravljanje parkiralištima pod naplatom - navela je osobne razloge, a o potankostima nije željela govoriti.

- Bavit cu se privatnim poslom, još ne znam kojim, zakopcana je Licul Martincic, inace clanica IDS-a, a po struci magistrica ekonomije. Najavljuje da ce danas biti isplacena jedna od dvije zakašnjele place za troje djelatnika. Nelikvidnost je, podsjetimo, pravdala nemogucnošcu naplate nagomilanih potraživanja.

Naplatnicar parkinga nedavno je, premda nam tu informaciju Licul Martincic nije izravno potvrdila, zbog neisplate placa za sijecanj i veljacu dao otkaz pa se u starom Labinu dva tjedna, do dolaska novog djelatnika, besplatno parkiralo.

Predsjednik Skupštine Labina 2000 Zoran Rajkovic, ujedno dogradonacelnik, ne vidi niceg spornog u poklapanju ocitih financijskih poteškoca tvrtke i svojevoljnog odlaska direktorice.

- Ne mislim da je njen otkaz povezan s kašnjenjem placa. Licul Martincic ima druge, privatne planove vezano za poslovnu karijeru, veli on.

Napominje da ce izvještaj o lanjskom poslovanju Labina 2000, kao i oni ostalih tvrtki u vlasništvu lokalne samouprave, biti na dnevnom redu iduce sjednice Gradskog vijeca. Prava je to prigoda za raspravu o nerealiziranom projektu tri niskoenergetske stambene zgrade s po 20 stanova na Katurama, koji je vodila upravo Licul Martincic.

Natjecaj za potencijalne kupce stanova, naime, proveden je još preklanjskog ljeta, no ni cijena kvadrata, po svemu sudeci masnija, dosad nije obznanjena. Jedna od tema gradskih parlamentaraca mogla bi biti i suvenirnica Butega: Labin 2000 otvorio ju je ljetos, no ubrzo je zatvorena i do danas nije proradila.

Natjecaj za direktora Labina 2000 traje sedam dana od objave, a kandidati moraju imati visoku ili višu strucnu spremu pravnog, ekonomskog ili tehnickog smjera te najmanje pet godina radnog iskustva. (I. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter