Gradonacelnik poput Luja XIV.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opozicijski zastupnici smatraju da se labinski gradonacelnik Tulio Demetlika «u zadnje vrijeme u najmanju ruku cudno ponaša», da smatra kako je uvijek u pravu, po uzoru na, kako vele, francuskog kralja Luja XIV. i njegovu maksimu «Država, to sam ja».

- U ovom slucaju deviza glasi «Grad Labin – to sam ja». Kako drukcije objasniti to da gradonacelnik tumaci zakone gospodarskoj inspekciji i saborskom povjerenstvu. Još uvijek nije tumacio sudsku odluku u sporu koji je izgubio tužeci onog tko ga je prozivao za sukob interesa (misli na Adriana Kiršica u slucaju prodaje kuce u Rapcu, op. a.), rekao je Silvano Vlacic (HDZ).



- Gradonacelnik napadom na rad gospodarske inspekcije štiti nezakonito poslovanje njemu prirasle tvrtke, pokušavajuci kršenje propisa prebaciti na politikantstvo, cime obznanjuje da nije za poštivanje zakona, niti za nacelo jednakosti svih pred zakonom, porucili su na novinarima oporbeni gradski vijecnici Željko Ernecic (SDP), Klaudio Korva (nezavisni vijecnik), William Negri (nezavisna lista), Josip Škopac (HSU) i Silvano Vlacic (HDZ).

Zgroženi su, vele, time što je Demetlika izjavio da Gradu netko ocito želi pokvariti pricu o obilježavanju jubileja rudarskog ustanka, a «iz svega se dade vidjeti i tko je to», i to nakon što je Državni inspektorat zbog niza prekršaja tvrtke Euro Media zapecatio šank u labinskom KUC-u Lamparna.

- Nije nam jasno je li mislio na nekoga iz oporbe, cijelu opoziciju, gospodarsku inspekciju, ili pak na svojeg vijecnika i bivšeg dogradonacelnika (misle na Vladimira Palisku, op. a.), kao jednog od direktora tvrtke koja krši zakon. Bi li Demetlika tako branio nezakonit rad nekog drugog poduzeca ciji direktori nisu clanovi IDS-a?, pitaju se oporbenjaci.


Podijeli: Facebook Twiter