Osumnjicen za pronevjeru 243.000 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kriminalistickim istraživanjem nad 34-godišnjakom iz Labina policija je utvrdila osnovanu sumnju da je od 2006. do 2009. godine kao direktor poduzeca Živex iz Labina pronevjerio 243 tisuce kuna. Sumnjici se da je samoinicijativno u više navrata prisvajao novcana sredstva inace predvidena za placanje racuna i usluga.

Opcinsko državno odvjetništvo iz Pazina je Istražnom centru Županijskog suda u Puli podnijelo zahtjev za podizanje optužnice protiv 34-godišnjaka zbog kaznenog djela pronevjere.

Neslužbeno doznajemo da je osumnjicenik Robert Predrag iz Labina, bivši suvlasnik i direktor poduzeca Živex, koje je sada u potpunosti u stranom vlasništvu. Odgovorna osoba Živexa sada je Viljem Žižmond.

Robert Predrag nam je rekao da Živex nije placao najam još od pocetka 2004. godine do 2009. godine. Tvrdi i da je njemu i radnicima obecan postotak od prodaje robe, što nisu nikad dobili. Njegov otac je u Živexu dobio otkaz zbog smanjenja troškova poslovanja, ali je i dalje neprijavljeno radio u firmi, a otpremninu nikad nije dobio. Poduzece je zapošljavalo sedam radnika, a primarna djelatnost bila je prodaja artikala za vanjsko uredenje na veliko.

- Mene se tereti za 243 tisuce kuna, a Živex je meni dužan oko 310 tisuca kuna. Kao direktoru, bila mi je obecana isplata 0,6 posto cjelokupnog prihoda tvrtke, ali ništa od toga nisam dobio, kazao je Predrag.


Podijeli: Facebook Twiter