Oružjem protiv oružja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu akcije "Manje oružja - manje tragedija" koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u subotu se u žminjskoj kuli moglo razgledati staro oružje iz perioda Habsburške monarhije, od 1750. do 1918. godine.

- Izložba je zapravo presjek tog perioda pa se može vidjeti sve, od pištolja na kremen preko revolvera do poluautomatskog pištolja. Oružje je uglavnom s podrucja Istre, pronadeno po starim tavanima, kazao je kolekcionar Damijan Pucic.

Uz Pucica oružje je na izložbu donio i Ferlin Mario, a svoju je kolekciju pokazao i Nikola Cindric koji je uz staro, izložio i oružje novijeg datuma.



Cilj izložbe oružja je potaknuti stanovništvo da ukoliko posjeduje oružje ono bude legalizirano, odnosno da se dragovoljno vrati ilegalno oružje i to bez sankcija. Akcija je do sada polucila uspjeh, a samo tijekom subote u Policijskoj postaji Rovinj, koja pokriva i podrucje Žminja, Kanfanara i Bala, sakupljeno je 246 komada raznog streljiva te jedna rucna bomba M 75.

Po pozivu na besplatan telefonski broj (0800 8892) policija dolazi na navedenu adresu i preuzima oružje. Na tom se broju mogu dobiti i sve informacije o tome kako ga predati.


Podijeli: Facebook Twiter