U Pulu od sada avionima i iz Barcelone

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Konacno ce od ovog ljeta Pula biti povezana s Barcelonom aviolinijama. Španjolski niskotarifni avioprijevoznik Vueling letjet ce prema Puli od kraja lipnja do sredine rujna, a bude li dobro popunjen - letjet ce i duže. Vueling ce za tu novu liniju, od koje Istra može konacno ocekivati i znatno veci broj španjolskih turista koji su je dosad zaobilazili upravo zbog loše prometne povezanosti, dobiti i poticaje u sklopu udruženog oglašavanja Ministarstva turizma, Hrvatske turisticke zajednice te istarskog TZ-a.

- Ove godine u našem smo proracunu imali osigurana 4,4 milijuna kuna za poticanje avioprijevoznika, što je sto posto više nego lani. Trenutno su iskorištena cetiri milijuna kuna, a nedavno su ugovori za sufinanciranje udruženog oglašavanja potpisani s Ryanairom, Germanwingsom, Norwegian Airom, Blue 1, Vuelingom i Croatia Airlinesom. Trenutno pregovaramo i s Wizz Airom za linije prema Londonu, tako da ce ta razlika od 400 tisuca kuna ici na potporu tom avioprijevozniku, u slucaju da se dogovorimo, ili ce biti rasporedena u neke druge modele poticaja. Ovim poticajima u Istru se zracnim prijevozom namjerava dovesti 51.500 putnika, kaže direktor županijskog TZ-a Denis Ivoševic.

Uz Barcelonu, koja je najnovija linija, vec sada se prema zainteresiranosti, istice Ivoševic, vidi da ce hit biti i linija prijevoznika Blue 1 iz Helsinkija, dogovorena još na jesen, pa postoji velika mogucnost da se produži vrijeme letenja. Pula ce s finskom prijestolnicom biti povezana od kraja svibnja do sredine rujna, što je posebno prezentirano i finskim touroperatorima na nedavno održanom turistickom sajmu Matka.

Novost je i carter linija Croatia Airlinesa koja ce dovoditi goste Thomasa Cooka iz Manchestera i Londona, i to dva puta tjedno od svibnja do kraja rujna. Norwegian Air, koji Pulu povezuje s Oslom i Stockholmom, ove ce godine raspolagati zrakoplovom veceg kapaciteta koji ce umjesto dosadašnjih 146 primati 186 putnika, a pocet ce letjeti vec od kraja ožujka. Linije niskotarifnog Ryanaira prema Londonu i Frankfurtu te Germanwingsa prema Berlinu i Koelnu ostaju kao i lani.


Podijeli: Facebook Twiter