Postavljaju omce za macke!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na podrucju Pule izmedu Bille i Gregovice ovih su dana žitelji zapazili smrtonosne žicane omce za macke. Stoga je Dušica Radojcic, predsjednica Zelene Istre, upozorila sve vlasnike macaka i manjih pasa s tog podrucja grada da budu oprezni.

"Okorjeli pulski mackomrsci ne posustaju. Osim postavljanja otrovnih mamaca, zbog kojih su mnogi vlasnici izgubili svoje ljubimce, jedan od nacina da se mackama nanese bol i smrt su žicane omce. Jednu takvu donijela nam je gospoda koja ju je skinula s macke koja se, ozlijedivši se, ipak uspjela otrgnuti. Revni mackomrzac, koji je zamku postavio, operira u Puli po vrtovima izmedu Bille i Gregovice, pa molimo sve gradane koji imaju bilo kakvu informaciju o njemu da nam jave na telefon 506 065, radi prijave nadležnoj inspekciji", piše u informaciji Dušice Radojcic.

Radojcic podsjeca da je prema Zakonu o zaštiti životinja, životinje zabranjeno ubijati, nanositi im bol, patnju, ozljede ili ih namjerno izlagati strahu kao i da je zabranjeno upotrebljavati nedopuštene zamke za hvatanje životinja i ogranicavati kretanje životinjama na nacin koji im uzrokuje bol, patnju, ozljede ili strah. Za prekršitelje tog clanka zakona predvidena je i kazna i to od 50 do sto tisuca kuna za pravne osobe, odnosno od deset do 15 tisuca kuna za odgovornu osobu unutar pravne osobe, a istovjetan iznos kazne propisan je i za fizicku osobu.


Podijeli: Facebook Twiter