Ubio mladu ženu pa pokušao samoubojstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ismet Rugovac (51) ubio je hicima iz pištolja u cetvrtak poslijepodne u Labinu 23-godišnju Fatimu Sedic, a zatim je pucao u sebe, odbijajuci pozive policije da se preda. Ubojstvo se dogodilo u 16.30 ispred samackog hotela u kojemu su oboje imali sobe. Specijalna policija pristigla iz Zagreba provalila je u Rugovcevu sobu oko 20 sati i zatekla ga s prostrijelnom ranom glave. Ubojica je preminuo u bolnici u subotu.

Neslužbeno doznajemo da je Fatima Sedic radila u tvornici Benetton, a usmrcena je nadomak svog auta kojim se trebala odvesti na božicnu feštu zaposlenika. Rugovac joj je navodno, buduci da se cuo jauk, najprije ispalio hitac u ruku, a potom dva hica u glavu. Ubojstvo je vidio djecak koji s majkom živi u zgradi.

Mladoj ženi su prvi pomoc pružili djelatnici Radija Labin. Naime, prizemlje i prvi kat zgrade služe kao poduzetnicki inkubator, a na trecem i cetvrtom nalaze se sobe za ljude kojima je potreban hitan smještaj. Djevojka je još bila živa, ali je do dolaska Hitne pomoci preminula.



Ubojica se odmah nakon zlocina zakljucao u sobu. Policija je blokirala ulaz i izlaz iz zgrade, pa su u njoj do okoncanja drame morali ostati i svi zaposlenici koji su se u njoj zatekli.

Rugovac je živio od socijalne pomoci. Stanarima i zaposlenicima u zgradi cesto je dosadivao i uznemiravao ih, a u zadnje vrijeme im je i prijetio, zbog cega je nekoliko puta priveden u policijsku postaju. Pokazivao je znakove paranoje i tvrdio da ga prate, medu ostalima i ubijena Sedic.

Ocevid policije potrajao je do kasno u noc, a nstavio se i u subotu. Uz policajce, ocevid su obavili dežurna istražna sutkinja Županijskog suda u Puli Sena Midžic Putigna te zamjenica Županijske državne odvjetnice Mirjana Zenzerovic. Iz policije doznajemo da je na mjestu dogadaja pronaden pištolj kojim je Rugovac usmrtio 23-godišnjakinju i ustrijelio sebe. Naložena je obdukcija tijela Fatime Sedic.

Motivi ovog zlocina još nisu razjašnjeni.


Podijeli: Facebook Twiter