Koncert "Volim Istru" ispunio Žatiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U velicanstvenoj atmosferi dupkom pune porecke dvorane Žatika dvjestotinjak izvodaca svojim je pjesmama, plesom i stihovima zaogrnulo plaštem blagdanskog ugodaja publiku okupljenu na subotnjem koncertu "Volim Istru".

Drugi u seriji koncerata što ih pod ovim nazivom organizira pulska udruga Hitan slucaj ovaj je put imao humanitarni karakter - sakupljanje novca prodajom ulaznica za Caritas porecke i pulske biskupije, te je u potpunosti ispunio svoju misiju - ispunio dvoranu, razgalio i raspjevao srca okupljenih te stvorio atmosferu zajedništva.

Da ce se u dvorani Žatika odvijati nešto posebno, dalo se naslutiti vec od popodnevnih sati, kada su se rijeke ljudi pocele slijevati u porecku ljepoticu, a parkirališta oko nje ispunili autobusi.



Cast da otvore koncert pripala je clanovima limene glazbe KUD-a "Matko Laginja" iz Svetog Lovreca i njihovoj folklornoj sekciji, te pulskom tenoru Zoranu Tomaicu, ujedno i jednom od organizatora ove manifestacije, koji je okupljene pozdravio otpjevavši istarsku himnu "Krasna zemljo".

Nakon pozdravnih rijeci dogradonacelnice Nadije Štifanic Dobrilovic i ravnatelja Caritasa Željka Zeca, voditeljica programa Tatjana Tomaic publiku je povela na trosatno glazbeno i pjesnicko druženje gdje su se predstavili mješoviti pjevacki zbor Roženice iz Pazina, muška klapa Labin, labinska pjesnikinja Malvina Mileta, muška klapa Kvarner iz Bakra, mješoviti pjevacki zbor višnjanske Zajednice Talijana Arpa, porecki pjesnik Tomislav Milohanic, ženska klapa Sozal s Raba, pjesnik Elmo Cvek iz Peruški, vodnjanski duo Magnolija, folklorno društvo Pazin, muška klapa Samobor, žminjski pjesnik Slavko Krajcar te mješoviti pjevacki zbor pulske Gimnazije.

Mladi Puležani prvo su se predstavili u samostalnom nastupu i potom kao pratnja poznatom trogirskom tenoru Vinku Coceu, ciji je nastup, u koji je utkao neke od svojih najpoznatijih hitova, raspjevao i nasmijao publiku. Na pozornicu je još jednom stupio Tomaic s nekoliko božicnih skladbi, te Lidija Percan, oboje u pratnji pijanistice Tee Siladi i violinista Silvana Kalagaca.

Nakon zanimljivog glazbenog mozaika kojim su publiku proveli kroz razlicite kutke Istre, došao je i trenutak za veliko finale, kada su na pozornicu stupili svi izvodaci, te porecki i pulski biskup mons. Ivan Milovan, koji je zahvalio svima koji su pridonijeli održavanju koncerta.

"Ovo je vecer srca i gotovo da novca ne bi ni trebalo kad ima srca. U došašcu smo, uskoro dolazi Božic, blagdan Božje ljubavi, obitelji i djece. Dokazujemo da što su vremena teža, to ne znaci da ima manje ljubavi kada se osjeti recesija i prisiljeni smo biti skromni, kao da srce više progovara. Je li i ovaj koncert takav, želim vjerovati", rekao je Milovan i svima cestitao blagdane.

Uz zajednicku izvedbu pjesme "Krist na žalu" izvodaci su spustili zastor nad jednim od zasigurno najupecatljivijih božicnih koncerata u Porecu.


Podijeli: Facebook Twiter