Podrška sindikatu Glasa Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ponukan dogadajima koji se ovih dana odvijaju u redakciji Glas Istre novine d.o.o., osobno, kao sindikalni povjerenik u Glasu Istre trgovina d.o.o., pružam punu podršku kolegama iz Sindikata novinara u nastojanju da zaštite svoja radna i socijalna prava. Izjavu predsjednika Uprave gospodina Faggiana smatram komplimentom, ali se nadam da ona nece narušiti naše korektne odnose", stoji u priopcenju sindikalnog povjerenika Glasa Istre trgovina d.o.o. Dušana Krepcica.

"Zelena Istra podržava svaki napor da se medije oslobodi kontrole vlasti te stoga, odgovarajuci na apel Sindikata novinara Hrvatske - podružnice Glasa Istre, u kojem su javno progovorili o ucestalom cenzuriranju kada je u pitanju kritika IDS-a te zabrani pisanja o poslovanju tvrtki koje su vlasnicki povezane s Puljankom i clanaka koji ne idu na ruku poslovnim partnerima povezanima s istarskom vlašcu i Upravom Glasa Istre, želimo dati svoju podršku hrabrim novinarima okupljenima u sindikatu buduci da se ne radi samo o obrani radnickih prava, vec i o javnom interesu - obrani slobode medija", kaže se u priopcenju Upravnog odbora Zelene Istre.

"Smatramo da je ovaj aktualni pokušaj novinarske profesije da se odupre dominaciji politike tim vredniji buduci da su mediji danas precesto skrojeni prema poslovnim i politickim interesima vlasnika. Neprihvatljivim držimo sve cešce uredivacke 'propuste' i preinake autorskih clanaka Glasa Istre, kao i kupovanje naklonosti dnevnog lista javnim novcem bez znanja javnosti. Politicari i direktori javnih tvrtki za svako netransparentno, neodgovorno i nezakonito djelovanje, ili cak korupciju, moraju trpjeti sankcije, što pak u svijetu kontroliranih medija, pasivizirane javnosti i nerazvijene pravne države nije moguce. Stoga je ovaj bunt novinarske struke još znacajniji!

Stojimo uz svaki pokušaj novinara da obrane dignitet i kredibilitet svoje profesije jer bez slobodnih medija nema slobodnog društva. A o tome koliko smo 'slobodni' govori i izvještaj Reportera bez granica za 2010. godinu, koji je Hrvatsku na ljestvici slobode medija postavio na 62. mjesto, uz Bocvanu", zakljucuje se u priopcenju.


Podijeli: Facebook Twiter