Pula: Otvoren sajam brodske opreme

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Puli je danas otvoren prvi medunarodni sajam proizvodaca i distributera brodske opreme "Pula Boat Fair". Sajam je na pulskoj Karolini okupio 91 izlagaca iz 19 zemalja s više od 200 brendova. Rijec je o najvecem sajmu brodske opreme u regiji, a bit ce otvoren do petka.

Svecani cin otvaranja sajma pripao je fažanskom inovatoru Blažu Pitonu koji je cijeli svoj inovatorski staž "odradio" u nautickom i ribarskom podrucju. Sajam je otvoren do petka, cijena ulaznice je 20 kuna, a za sve posjetitelje koji ulaznice naruce putem internetske stranice, ulaz je besplatan.



Predsjednik organizacijskog odbora sajma Livio Bolkovic naglasio je:

- Ideja o organizaciji ovog sajma stara je vec nekoliko godina, a u realizaciju smo krenuli prije tri godine. Zahvaljujuci Županiji istarskoj, Ministarstvu gospodarstva, Gradu Puli i dogradonacelnici Vesni Radolovic, koja je prva stala iza tog projekta, taj je sajam ugledao svjetlost dana. Unazad godinu dana uspjeli smo uvjeriti proizvodace i distributere brodske opreme da smo drugaciji od svih ostalih nautickih sajmova u regiji. Brojke od 91 izlagaca iz 19 zemalja s više od 200 brendova govore o tome da smo vec u startu nadmašili ostale sajmove na ovim prostorima.



Predsjednica HGK-a Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetic istaknula je važnost ovoga sajma u Puli kao gradu s tisucljetnom brodogradevnom tradicijom.

- Danas nije lako govoriti o brodogradnji. Medutim, zahvaljujuci struci, svima vama koji jako puno znate o tome kako graditi i prodati brod, zahvaljujuci inovatorima i svim našim kolegama iz inozemstva koji su došli u Pulu, vjerujem da ce ovaj sajam vec danas opravdati svoje postojanje. Ovim sajmom smo dobili mogucnost valorizacije višestoljetnog znanja i iskustva u izgradnji i opremanju brodova na našem podrucju, rekla je Jaklin Majetic.



Tijekom sajma održat ce se i niz popratnih manifestacija, kao što su strukovna predavanja i upoznavanje s najnovijim tehnickim i tehnološkim inovacijama na tom podrucju. Posebna pažnja posvetit ce se edukaciji ucenika, studenata i svih onih koji ce u buducnosti znacajno sudjelovati u razvitku brodogradnje i nauticke privrede.

Specificnost koju donosi Pula Boat Fair je organiziranje poslovnih "match-making" razgovora kupaca i prodavaca, koji za cilj imaju pomoci izlagacima i posjetiteljima ostvariti kontakte i konacno poslovne dogovore.


Podijeli: Facebook Twiter