Dvoje privedeno nakon smrti Medancica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je u nedjelju u vozilu kia schuma kod bivše vojarne Veli Jože u Pazinu pronadeno tijelo 29-godišnjeg Gorana Medancica iz Pazina policija je provela kriminalisticko istraživanje nad dvojicom 31-godišnjaka, I. V. i F. B., takoder Pazinjana, te ih osumnjicila da su omogucili Medancicu da konzumira opojnu drogu u vozilu jednog od njih.

Stoga ih je policija prepratila istražnom sucu Županijskog suda u Puli uz prijavu za kazneno djelo stavljanja na raspolaganje prostorija radi trošenja opojne droge. Za to je nedjelo zakon predvidio zatvorsku kaznu u trajanju od jedne do pet godina.

Goran Medancic zvani Džudi pronaden je u parkiranom automobilu u nedjelju oko 7 sati, pozvana je Hitna pomoc, no više mu nije bilo spasa. Policija je dojavu o mrtvom muškom tijelu zaprimila oko 10 sati. Osim policije ocevid je ondje obavio i dežurni istražni sudac Županijskog suda u Puli dok je mrtvozornik pregledom tijela utvrdio da na njemu nema tragova nasilja. Medutim na lijevoj ruci mladica uocena je ranica od uboda pa se pretpostavilo da je rijec o predoziranju drogom.

Kako bi se definitivno utvrdio uzrok smrti istražni je sudac naložio da se obavi obdukcija nad tijelom preminulog koji je policiji bio poznat po zloporabi opojnih sredstava.


Podijeli: Facebook Twiter