Velika investicija u kratkom roku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U turistickoj zoni Monte Mulini gradi se Lone - drugi rovinjski hotel s pet zvjezdica. Rijec je o najvecoj ovogodišnjoj investiciji u hrvatski turizam.

Hotelijerska kuca Maistra, koja djeluje u sustavu Adris grupe, u ovaj projekt ulaže 339 milijuna kuna. Novi hotel na mjestu prije dvije godine srušenog Montaura gradi Zagrebgradnja, u njemu ce posao naci 150 novih radnika i stajat ce 290 milijuna kuna. Preostala sredstva ce se uložiti u uredenje okolnog podrucja i izgradnju prometnica.

Iskopi za gradnju hotela poceli su u svibnju, a nakon prekida radova zbog turisticke sezone, prošlog tjedna radovi su nastavljeni. Hotel bi trebao biti završen do sredine iduce turisticke sezone. Kratak rok izgradnje moguc je zbog novog nacina gradnje, koji ce se prvi put primijeniti u našem hotelijerstvu. Naime, nakon izgradnje nosivih zidova, u svaki od katova hotela ugradivati ce se vec dovršene kupaonice, koje se izraduju u talijanskoj tvrtki Eurocomponenti.



Graditelji ce time uštedjeti na vremenu za radove instalatera i keramicara, koji najviše traju. Wellness sadržaji i velika kongresna dvorana nalazit ce se na nižima od osam etaža pa ce se moci uredivati dok traje gradnja viših katova.

S gotovo 30 tisuca cetvornih metara Lone je dvaput veci od susjednog Monte Mulinija, prvog hotela s pet zvjezdica, s kojim ce biti spojen wellness zonom. Kao komplementarni hoteli, ciji ce se sadržaji dopunjavati, Monte Mulini i Lone trebali su se graditi zajedno, ali potonji zbog imovinskopravnih problema kasni.

Koncipiran kao hotel za kongresni turizam, s deset dvorana, od kojih najveca ima 700 mjesta, Lone bi trebao povuci cijelu zonu Monte Mulini s cetiri hotela u cjelogodišnje poslovanje. Novi hotel ce imati 240 soba, jedan predsjednicki i devet luksuznih apartmana.

Arhitektonski projekt hotela djelo je poznatog hrvatskog studija 3LHD. Bit ce izgraden u obliku ipsilona, ne bi li sve sobe imale pogled na more, a u središnjem holu, koji ce se protezati u visinu kroz osam etaža, bit ce smješteni glavni sadržaji. Hotel ce imati i niz restorana i barova, wellness i klupske sadržaje. (Aldo POKRAJAC)

 


Podijeli: Facebook Twiter