Otvoreni svi prijelazi osim Kaštela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otvoreni su svi istarski granicni prijelazi osim Kaštela. Naime, oko ponoci su zbog odrona i bujica svi zatvoreni, a promet je bio preusmjeren na Rupu i Pasjak u Primorsko-goranskoj županiji.

Iz OKC-a PU istarske takoder doznajemo da se pogranicni prijelaz Lucija više ne može koristiti za promet osobnih vozila, vec se koristi onaj u Požanama te da je za osobne automobile otvoren prijelaz Slum-Rakitovec. Teretna vozila se i dalje upucuju na prijelaze u Primorsko-goranskoj županiji.

Na granicnom prijelazu Plovanija stvorila se velika gužva vozila koja pokušavaju prijeci granicu. Kolone se protežu od ulaska u Buje. Policija pokušava regulirati promet i vozila preusmjeriti prema Buzetu.

Kod Buzeta je, pak, prema granici kolona automobila duga 3 kilometra. Na rijeckom raskrižju kamioni se preusmjeravaju prema Rijeci.

U 23.35 sati otvorena je cesta od raskrižja s Istarskom do raskrižja s Grožnjanskom ulicom u Bujama koja je zbog odrona kamenja bila zatvorena od 21.50 sati. Bageri Istarskih cesta uklonili su blato i kamenje te je promet uspostavljen. Dotle se prometovalo kroz centar grada, doznajemo iz Operativno-komunikacijskog centra PU istarske.

U Sloveniji je pak takoder zbog odrona kamenja uzrokovanog jakom kišom zatvorena cesta od Kopra do granicnog prijelaza Socerga. Promet se stoga s granicnog prijelaza Požane na izlazu iz Hrvatske preusmjeravao na Buje.


U 2 sata u nedjelju otvorena je lokalna cesta Kremenje - Oskoruš koja je bila zatvorena od 23.35 sati u subotu. Kako javlja OKC PU istarske, preplavio je tamošnji potok Ardila, a vodena je bujica srušila ogradu mosta na cestu pa je promet tim dijelom u potpunosti bio prekinut.

Bujica je odnijela i dva automobila talijanskih oznaka; mercedes je završio izvan kolnika, a fiat stilo u šumi. Na teren su izašle vatrogasne jedinice, policija i ekipa Istarskih cesta.


Podijeli: Facebook Twiter