Niz nesreca na skliskim kolnicima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom petka do 19 sati na podrucju Istre dogodilo se 20 prometnih nesreca, u kojima je nekoliko osoba lakše ozlijedeno i pricinjena je materijalna šteta. U broju nesreca prednjacila su podrucje Poreca i Pule.

Na Vodnjanskoj cesti kod skretanja za Fažanu oko 18.20 sati ozlijedena je vozacica renault twinga, pulskih registracijskih oznaka, koja je sletjela s mokrog kolnika. Na mjestu nesrece šest je pulskih vatrogasaca od 18.36 do 19.36 sati interveniralo s dva vozila, pomažuci ekipi Hitne pomoci da preuzme mladu stradalu vozacicu, koja je prevezena u pulsku Opcu bolnicu. Neslužbeno doznajemo da je twingo udario u suhozid i nekoliko se puta prevrnuo.

Cak sedam prometnih nesreca dogodilo se danas poslijepodne na skliskim kolnicima na podrucju izmedu Poreca, Tara, Sv. Lovreca i Vrsara.



U tri prometne nesrece koje su se izmedu 15.00 i 15:30 sati u petak dogodile na podrucju Svetog Lovreca, Flengi i Vrsara jedna je osoba, prema neslužbenim informacijama, lakše ozlijedena i prebacena u pulsku bolnicu na lijecenje.

U dvije nesrece su sudjelovali strani državljani i to poljski, talijanski i austrijski dok je u jednoj sudjelovao hrvatski državljanin.

Kod mjesta Medvidici, na cesti od Žbandaja prema Svetom Lovrecu poljski državljanin je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom renault clio koji se prevrnuo na krov izvan ceste. U vozilu se nalazila i putnica koja je ozlijedena te je prebacena u pulsku bolnicu.

Gotovo istovremeno se na cesti izmedu Vrsara i Flengi, kod izlaza za aerodrom, dogodio sudar dvaju automobila u zavoju. Vozac austrijskog BMW-a Z3 je prednjom lijevom stranom udario u lijevi bocni dio alfa romea 146 talijanskih oznaka. Prema neslužbenim informacijama vozac BMW-a je izgubio nadzor ulazeci zavoj i prešao na suprotni kolnicki trak. Ozlijedenih nije bilo.

Dva kilometra dalje na cesti Vrsar - Flengi, kod ulaska u Flenge, vozac iz Vrsara je u kombiju renault trafic pulskih oznaka  u desnom zavoju izletio izvan kolnika i prevrnuo se na bok te je udario u stablo. Vozac nam je izjavio da je izlaskom iz prethodnog lijevog zavoja izgubio kontrolu, odnosno da su mu zadnji kotaci proklizili.

Policija i vucne službe su imale pune ruke posla buduci je cetiri vozila razbijeno u vrlo kratkom roku na uskom podrucju od Svetog Lovreca do Vrsara.



Cetiri prometne nesrece dogodile su se izmedu 17 i 18 sati na podrucju Poreštine. U nesrecama je, prema neslužbenim informacijama, zabilježena samo materijalna šteta. Automobili su, prema izjavama vozaca, klizili po kolniku zbog obilne kiše a gotovo svi ti vozaci izjavljuju da je stanje katastrofalno te da bi nešto trebalo poduzeti, odnosno tužiti Istarske ceste koje održavaju prometnice.

Na cesti Žbandaj - Sveti Lovrec kod mjesta Šušnjici dva automobila pulskih oznaka, renault clio i fiat tipo su u duplom zavoju izletjela s ceste. Na isti nacin se dogodila nesreca na cesti Tar - Lanterna kada je fiat stilo proklizio s kolnika i razbio kotac i podvozje. Na cesti Tar - Kaštelir je takoder zbog skliskog kolnika vozac automobila VW golf pulskih oznaka kliznuo s ceste i prevrnuo se na krov. Rijecanka za volanom mazde RX7 je na ravnom djelu od Poreca prema Taru proklizila i prešla preko suprotnog kolnickog traka niz padinu i udarila u prometni znak.


Podijeli: Facebook Twiter