Preminuo vozac kamiona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U cetverostrukom sudaru šlepera, dva manja kamiona te kombija, koji se zbio jutros oko 8.30 sati kod mjesta Ruhci na cesti Baderna - Pazin, poginuo je Ramo Bošnjak (47) iz Pazina, vozac kamiona marke Iveco. Neposredno nakon nesrece stjecao se dojam da je Bošnjak samo lakše ozlijeden, no nekoliko sati kasnije ispostavilo se da su ozljede smrtonosne. Preminuo je oko 14 sati u pulskoj bolnici.

Po neslužbenim informacijama, nesreca se dogodila kada se sa šlepera kojim je upravljao 28-godišnji D. R. iz Orahovice u desnom zavoju na dijelu ceste Porec - Pazin kod mjesta Ruhci željezni teret s prikolice rasuo na kolnik.

U tom su trenutku iz suprotnog smjera naišli kamion marke Iveco kojim je upravljao Ramo Bošnjak, a iza njega Konzumova hladnjaca za cijim je upravljacem sjedio 23-godišnji D. R. iz Klane, te kombi koji je vozio 39-godišnji H. S. iz Vojnica. Iako su pokušali izbjeci rasuti teret na cesti, vozaci su naletjeli na teške metalne trake na kolniku te se medusobno sudarili.

Kamion kojim je upravljao stradali Bošnjak prvi je naletio na trake, a potom je na njega naletjela Konzumova hladnjaca. Odmah zatim na rasuti teret naletio je i kombi, koji je uslijed udarca u metalne trake izletio s ceste u šumu, gdje se zaustavio. Osim vozaca Ivecovog kamiona, koji se prevrnuo na kolniku, nitko drugi nije ozlijeden.

Nakon policijskog ocevida ispostavilo se da je teret s prikolice šlepera probio bocnu stranicu sanduka kamiona, uslijed cega su se kolutovi metalne trake razletjeli po cesti i omeli vozila koja su neposredno potom naišla.

Na mjestu dogadaja zatekli smo potresene vozace kombija i hladnjace, koji su nam izjavili da je šleper u zavoju izgubio teret, na koji su oni potom naletjeli i sudarili se. Ustvrdili su da se zasigurno radilo o velikoj brzini i loše pricvršcenom teretu na prikolici šlepera.


Podijeli: Facebook Twiter