Novigrad: Htio ubiti zbog ljubomore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U istražni centar Županijskog suda u Pulu u nedjelju u 20 sati priveden je 28-godišnji M. M. iz Novigrada zbog pokušaja ubojstva austrijskog državljanina, 35-godišnjeg F. M., prijetnji i uništavanja te oštecenja imovine.

Utvrdeno je da je M. M. u nedjelju oko 6 sati s 0,61 promila alkohola u krvi u stambenoj zgradi u mjestu Paolija kraj Novigrada provalio u cetiri stana, prijetio stanarima skalpelom, bušio gumu na automobilu i fizicki napadao te prijetio smrcu.

U dvorištu zgrade M. M. je prvo verbalno a potom i fizicki napao suprugu 33-godišnju A. M. zbog ljubomore te je lakše ozlijedio. No, njegov pohod nije stao na fizickom obracunu sa suprugom, vec je otišao i do stana u kojem živi 37-godišnja T. B., te i njoj prijetio skalpelom i fizicki je napao.

Nakon toga je provalio u stan 35-godišnjeg Austrijanca kojeg je ulovio za vrat s namjerom da ga usmrti, no sprijecio ga je 49-godišnji V. T., punac 35-godišnjaka. Krenuo je dalje u treci stan, u vlasništvu 34-godišnjeg S. B. iz Novigrada, gdje nije zatekao nikoga, ali je zato sišao u dvorište i izbušio gumu na vozilu seat ibiza u vlasništvu S. B.

Takoder je pokušao provaliti u stan u vlasništvu 38-godišnje A. Š., no zatekla ga je i uhitila policija.

Pomahnitali mladic priveden je u umašku policijsku postaju na kriminalisticko istraživanje gdje je utvrdeno da je motiv njegova mahnitanja ljubomora.


Podijeli: Facebook Twiter