Puljanin poginuo na cesti Porec - Tar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U teškoj prometnoj nesreci, koja se dogodila oko 7.30 sati na cesti Porec - Tar, poginuo je 29-godišnji Davor Rojnic iz Pule. Preminuo je od posljedica nesrece u pulskoj bolnici, a dvije osobe su teško ozlijedene. Županijska državna odvjetnica Mirijana Jelenic naložila je izvanredni tehnicki pregled teretnog vozila kojim je upravljao preminuli, izvijestila je Gordana Ostovic iz OKC-a PU istarske.



Prema policijskom izvješcu, nesreca se dogodila kada je Rojnic, za upravljacem kombija pulskih oznaka, udario u BMW zagrebackih oznaka, kojim je upravljao 39-godišnji T. J. iz Zagreba, a koji se kretao u istom smjeru prema Porecu, te je prešao u suprotnu kolnicku traku i sudario se s kamionom koprivnickih oznaka poduzeca Podravka, kojim je iz smjera Poreca upravljao 39-godišnji D. J. S njim se u kamionu nalazio i 32-godišnji E. S. iz Belog Manastira.



U nesreci su dvojica vozaca i suvozac u kamionu teško ozlijedeni dok je vozac BMW-a prošao bez ozljeda. Hitna medicinska pomoc je unesrecene hitno prebacila na lijecenje u pulsku bolnicu, no vozac kombija je oko 9 sati podlegao ozljedama.

U stravicnom sudaru kombi je doslovno prepolovljen po dužini, a kamion se prevrnuo na desni bok. Dijelova kombija i velikog dijela lima karoserije bilo je na nekoliko desetaka metara od mjesta sudara. Kombi je totalno uništen s prednje strane, a prevozio je novine.



Vozac BMW-a nam je kazao da pretpostavlja da je vozac kombija zaspao za volanom te, kada je uocio vozilo ispred sebe, pokušao ga je izbjeci prešavši u suprotnu traku. No, vozac kombija je u tom pokušaju zakacio automobil i frontalno se sudario s kamionom.


Podijeli: Facebook Twiter