Ozlijedeni u požaru na gliseru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nedjelju oko 20 sati u umaškoj ACI marini izbio je požar na 9-metarskom gliseru "Benny Bo" madarskih oznaka, u vlasništvu tvrtke Aqua Flight iz Budimpešte. Pritom su ozlijedene dvije osobe, madarski državljani u dobi od 34 i 50 godina, koje su se u trenutku izbijanja požara nalazile na plovilu.

Madari su prebaceni u bolnicu u Izolu, a težina njihovih ozljeda nije poznata. Po neslužbenim informacijama, jedan od njih je ozljede zadobio pokušavajuci ugasiti požar, a kada mu to nije uspjelo spasio se skokom u more. Uzroke i okolnosti požara utvrdit ce policijski ocevid.

Katastrofa je izbjegnuta zahvaljujuci brzoj reakciji mornara Predraga Žužica, skipera Brune Oreba i policajca s dežurnog plovila. Da bi sprijecili širenje plamena na ostala plovila, ali i zbog bojazni od eksplozije, oni su prerezali konop goruceg glisera i gumenjakom ga odšlepali izvan marine, pri cemu su pomogli gosti marine.



Jak vjetar je zapaljenu brodicu odvukao prema obali ispred hotela Adriatic, gdje su vatrogasci požar ugasili za manje od sat vremena. Gliser je izgorio do neprepoznatljivosti, a prije nego što su ga djelatnici marine izvukli iz marine, vatra je zahvatila i susjedno plovilo, koje je pretrpjelo manju štetu.

Ovo je treca pomorska nesreca na Umaštini u posljednja dva dana.


Podijeli: Facebook Twiter