Hotel Neptun postao Valamar Riviera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pod novim imenom Valamar Riviera, i u elitnijem rangu 4 zvjezdice, u cetvrtak je otvoren renovirani hotel Neptun na poreckoj rivi, u cijem sastavu ce, takoder u obnovljenom ruhu, poslovati i depandansa Parentino te povijesna vila Polesini, atraktivno smještena na samom vrhu poreckog poluotoka i okružena prostranim vrtom.

Pod kapom investicije od 40 milijuna kuna u maticnom je objektu povecana površina soba, i to smanjenjem njihovog broja sa 145 na 105, ne bi li udovoljile propisima više kategorije. U hotel je uvedena klimatizacija, koju je dosad imalo samo prizemlje, a mijenjane su i sve instalacije.

Sobe su u potpunosti nanovo opremljene, medu ostalim i LCD televizorima. Bivši Parentino, koji je dosad imao dvije zvjezdice i 14 dvokrevetnih soba, sada ima osam apartmana visoke kategorije. Dodatnih 16 milijuna kuna uloženo je u obnovu vile Polesini, koja je pritom zadržala starinski štih. Od smještajnih kapaciteta ima tek predsjednicki apartman za dvije osobe, a ostalo su kongresne dvorane.



Renovirani hotel je rezanjem vrpce otvorio župan Ivan Jakovcic, uz pohvale Rivieri i Valamaru za hrabra ulaganja u buducnost, te poruke o partnerstvu javnog i privatnog sektora kao nužnim uvjetima za konkurentnost turisticke destinacije.

Obnovljeni hotel ce, po rijecima direktora Riviere Veljka Ostojica, biti tržišno pozicioniran kao yacht-hotel, dok je vila Polesini zamišljena kao mjesto za gala dogadanja. Brojnim uzvanicima se obratio i Peter Fuchs, predsjednik Uprave grupacije Valamar, u cijem sastavu posluje porecki hotelijer Riviera.



Gradonacelnik Edi Štifanic izrazio je pak želju da povod za okupljanje u dogledno vrijeme bude i obnova depandanse Jadran. Objekt je blagoslovio biskup porecko-pulski Ivan Milovan.

Poduljoj ceremoniji, koja je ukljucivala obilazak sve tri lokacije i jazz koncert renomirane americke vokalistice Angele Brown, prisustvovali su austrijski veleposlanik u Hrvatskoj Jan Kickert, državni tajnik u Ministarstvu turizma Ivo Mujo te niz hotelijera i uglednika iz poslovnog miljea.


Podijeli: Facebook Twiter