Bunarina je na webu - marina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sportska lucica Bunarina postala je marina. Barem prema onome što piše na njezinim web stranicama. Tamo se, naime, nigdje ne spominje da je rijec o sportskoj lucici, za što je Bunarina d.o.o. 1999. i dobila koncesiju Istarske županije, vec se iskljucivo navodi da se radi o privezištu, odnosno marini.

Na internetskoj stranici se tako navodi da se u sklopu Bunarine, izmedu ostalog, nalazi "lucica tipa privezište s 500 vezova". Time je koncesionar još jednom pokazao da nema namjeru pridržavati se koncesijskog ugovora i omoguciti gradanima da vezuju svoje brodice na Bunarini, vec je sve svoje snage i kapacitete usmjerio u nauticki biznis.

Da je tome tako, pokazuje još jedan navod s web stranice te lucice. Naime, kao djelatnosti Bunarine d.o.o. navode se nauticki turizam, ugostiteljstvo i trgovina te turizam. Još jednom ni rijeci o sportu. Doduše, navodi se da "na tom dijelu obale grada Pule" egzistira nekoliko sportskih klubova, a nalaze se i sportski tereni, no ni slovom se ne spominje sportska lucica.

Za Istarsku županiju, kao davatelja koncesije, i Grad Pulu, na cijem se podrucju lucica nalazi, to medutim ne predstavlja problem. Naprotiv, oni su i omogucili Bunarini d.o.o. da ostvari svoj san, koji vec godinama ilegalno postoji i u javi, a to je da lucicu pretvori u marinu bez da pritom placa i puno viši iznos za takvu koncesiju.

Licemjerno je, medutim, da svi oni - Županija, Grad i tvrtka Bunarina - u javnosti stalno plasiraju tezu da je njihova prenamjena gradske lucice u interesu sporta. Možda i jest nekih klubova koji se financiraju iz dobiti Bunarine d.o.o., ali sigurno nije u interesu gradana koji tamo vezuju svoje brodice i koji s pravom strepe od dana kada ce ih iseliti iz lucice.


Podijeli: Facebook Twiter