Vodnjan i Buje u euro-projektu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradovi Vodnjan i Buje ukljucili su se preko bujske udruge Informo u projekt Europske unije ENESCOM vrijedan 1,8 milijuna eura, a Istri ce od toga pripasti 150 tisuca eura.

Projekt kojim se stvara europska mreža lokalnih informacijskih centara za promociju održivosti energije i smanjenja emisije CO2 prezentirali su predstavnici Informa predvodeni predsjednikom Andreom Debeljuhom te gradonacelnik Vodnjana Klaudio Vitasovic i bujska dogradonacelnica Marianna Jelicich Buic.

Udruga Informo imat ce zadatak monitoringa i evaluacije aktivnosti koje ce provoditi sve zemlje obuhvacene projektom te ce biti zadužena za organizaciju i koordinaciju aktivnosti na podrucju Istre. Nositelj projekta, u kojem sudjeluje 14 zemalja Europe, je talijanski Unione di Comuni Valle del Samoggia, a Informo je jedini partner ovog projekta u Hrvatskoj. S aktivnostima ce poceti u lipnju informirajuci gradane o klimatskim promjenama putem informativnih štandova.

Ciljevi projekta su povecanje uloge lokalnih zajednica u Europi aktivnostima koje ublažavaju tijek klimatskih promjena. Aktivnosti ce se provoditi 30 mjeseci u svim zemljama sudionicama.


Podijeli: Facebook Twiter