Jedinstveni sajam brodske opreme

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi medunarodni sajam brodske opreme Pula boat fair održat ce se na pulskom parkiralištu Karolina od 19. do 22. listopada. Sajam ce se održati pod pokroviteljstvom Grada Pule, a novi projekt u petak je predstavljen u pulskom sjedištu Hrvatske gospodarske komore.

- Ovaj je projekt proizašao iz želje gospodarstvenika, cija je strukovna grupa procijenila da bi to znacilo jacanje njihovog sektora, više mogucnosti za plasman proizvoda, profiliranje vece kvalitete i otvaranje novih tržišta. Smatram da ce prva godina biti vrlo važna jer cemo saznati jesmo li izazvali interes proizvodaca, distributera i struke uopce, rekla je Predsjednica Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetic.



Organizator sajma je HGK-Županijska komora Pula, suorganizator Obrtnicka komora Istarske županije, a izvršni organizator pulska tvrtka Motortech consulting.

Livio Bolkovic iz Motortecha istaknuo je da sajam ovakve vrste ne postoji u ovom dijelu Europe.

- Ovaj sajam nece biti show poput drugih sajmova nautike u regiji. Radi se o iskljucivo strukovnom sajmu, poslovnog tipa, rekao je Bolkovic, dodajuci da slican sajam, Meets, održava se samo u Amsterdamu.



- Proizvodaci brodske opreme uglavnom izlažu na sajmovima nautike. Nama je cilj spajati izlagace i kupce odnosno proizvodace i konzumente, što je apsolutna novost u sajmovima. Nije nam bila namjera organizirati reviju jahti, vec iskljucivo promovirati tvrtke koje proizvode ili distribuiraju brodsku opremu.

Za sada je pristiglo 20 prijava iz Hrvatske, Slovenije, Nizozemske i Turske, a ocekuje se da ce na sajmu biti prisutno oko 400 tvrtki i preko stotinu izlagaca.


Podijeli: Facebook Twiter