Biasuzzi nudi Tehno ekologiju Arenaturistu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošla su dva tjedna otkako je tvrtka Tehno ekologija otvorila Kaželu, a za sada nema nikakvih informacija da je Državni inspektorat poduzeo bilo kakvu radnju protiv protupravnog rada tog kampa u Medulinu. Od moguceg prisilnog zatvaranja strepe mnogi ugostitelji i turisticki radnici koji rade unutar i izvan kampa. Naime, zatvaranje Kažele za Medulin automatski znaci gubitak jer velik dio turista - nekoliko desetaka tisuca lani je na tom podrucju ostvario 300 tisuca nocenja - boravi i u tom kampu.

To što je Ministarstvo turizma rješenjem od 25. studenoga 2009. oduzelo pravo obavljanja ugostiteljske djelatnosti u Kaželi samo je vrh sante leda neriješenih odnosa u tom kampu, a cimbenici tih odnosa su: korisnik kampa te istovremeni vlasnik pokretnih objekata (Tehno ekologija), vlasnik objekata i okucnica (Arenaturist) i vlasnik zemljišta (HFP).

Do jucer u javnosti nije postojala suglasnost o njihovoj buducoj suradnji pa je stoga kao grom iz vedra neba zazvucala izjava suvlasnika Tehno ekologije Fabija Biasuzzija, koji nam je dostavio dopis koji je u petak, 9. travnja, predao Arenaturistu, u kojem nudi svoj prijedlog rješenja medusobnih odnosa dviju strana koje pretendiraju upravljati Kaželom, sada i ubuduce.

Biasuzzi je svoju ponudu sastavio temeljem poziva HFP-a iznesenog na sastanku održanom 31. ožujka u Zagrebu, kada su Arenaturist i Tehno ekologija pozvani da dostave zajednicki prijedlog za razrješenje njihove trenutne situacije. On je u svom dopisu Arenaturistu naveo dva prijedloga - u prvom Arenaturistu nudi na prodaju Tehno ekologiju, a u drugom navodi svoju ponudu kupnje objekata Arenaturista u Kaželi.

- Voljni smo prodati Tehno ekologiju na nacin da vrijednost trgovackog društva definiramo prema bilanci od 31. prosinca 2009. To u konacnici iznosi vrijednost aktive (34,9 milijuna kuna) uvecanu za goodwill, odnosno dobit iz 2009. pomnožimo s petogodišnjim razdobljem (8,98 milijuna kuna) te u konacnici dobijemo iznos od 43,92 milijuna kuna.

Za isti iznos spremni smo kupiti objekte u Kaželi koji su u vlasništvu Arenaturista zajedno s pripadajucim zemljištem, no taj iznos od 43,92 milijuna kuna spremni smo uvecati za dobit ostvarenu u prethodne cetiri godine, prema službenim bilancama, te 50 posto od iznosa dobiti za 2010., a sve umanjeno za iznos naših investicija, zakljucuje svoju ponudu Biasuzzi.

Buduci da je Tehno ekologija u Kaželu uložila 30-ak milijuna kuna, dijelom i u protupravno izgradene objekte za koje postoji pravomocno rješenje o rušenju, jasno je da ponudenih 50-ak milijuna kuna Arenaturistu na koncu iznose svega 20-ak milijuna kuna. (P. GREGOROVIC)

Štokovic: Razmotrit cemo njihovu ponudu
- Zaprimili smo ponudu Tehno ekologije. Njihovo pismeno obracanje smatramo velikim korakom u razrješenju medusobnih odnosa. Kad razmotrimo njihovu ponudu, odgovorit cemo im, ukratko nam je komentirao Igor Štokovic, izvršni direktor Arenaturista, primljenu ponudu Fabija Biasuzzija.


Podijeli: Facebook Twiter