Prihod od prodaje cvijeca za pulsku bolnicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu Dana narcisa na Trgu maršala Tita u Rovinju u subotu je organizirana dobrotvorna akcija prodaje cvijeca, koje su donirali rovinjski rasadnici Longo, Skink, Darko i Cerera. Skupljeni prihod darovat ce se onkološkom odjelu pulske Opce bolnice.

Uz cvijece, koje su prodavali aktivisti Kluba umirovljenika i Savjeta mladih, clanice pulske udruge Gea - Kluba žena lijecenih od karcinoma dojke, dijelile su letke i brošure o znacaju Dana narcisa, koji se obilježava kao podrška prevenciji i ranom otkrivanju zlocudnog raka dojke.

Ovakve akcije vec osam godina u Rovinju organiziraju Socijaldemokratski foruma žena i Forum mladih SDP-a. Uz njihovu akciju, održanu u petak, osvješcivanju o ovom problemu svojom se ukljucio i Grad Rovinj.

Uz poznate Rovinjce - maratonku i humanitarku Mirjanu Kmacic Pellizzer i Mirka Cetinskog, u akciji su sudjelovali gradonacelnik Giovanni Sponza, njegovi zamjenici i procelnici gradske uprave. Uz kupnju cvijeca i doniranje novca svi su sudionici u povodu Cvjetnice dobili i grancicu masline.


Podijeli: Facebook Twiter