Puležani s Fejsa u humanitarne svrhe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za mjesec dana bi se na pulskoj Karolini trebalo održati prvo okupljanje clanova Facebooka koji su dio grupe "Ajmo se skupit svi Puležani koji su na Facebooku!!!".

Ova grupa trenutno broji više od 4.350 clanova, a predvideno je da se okupe 17. travnja. Jani Zombori, jedan od osnivaca grupe te organizator susreta koji je nazvao "Pula je naš grad", veli da ocekuje vecinu clanova na Karolini gdje ce biti postavljen veliki šator.

"Broj clanova grupe i dalje raste što me potaknulo na organizaciju okupljanja svih Puležana željnih druženja, zabave i kulture", kaže Zombori i istice da cijeli dogadaj ima i humanitarni predznak.

Naime, odlucili su da ce dio prihoda od ulaznica, koje ce koštati deset kuna, ici u humanitarne svrhe, i to za Udrugu udomitelja Istarske županije koja pomaže udomiteljskim obiteljima, djeci u domovima te suraduje s centrima za socijalnu skrb.

Zombori veli da su u punom jeku pripreme cjelodnevnog programa u sklopu kojega ce nastupiti brojni glazbenici, plesne grupe, udruge koje promicu kulturnu djelatnost i drugi.

Za sada su najavljeni Studio Zaro, fažansko Društvo Naša djeca, pulske mažoretkinje, madionicar Stefano, clanovi udruga Merlin i More, trbušne plesacice iz skupine Aisha, grupa 052, hip-hop udruga Underground, skejteri iz Urbane scene, grupa Bend Over, Dean Bakic i bend te Todor sa svojim antistand up showom.

Slicnih okupljanja clanova s Facebooka vec je bilo u Hrvatskoj, ali je ovo prvi put u Puli. Tako se, primjerice, lani u Rijeci na zajednickoj kavi clanova s Facebooka okupilo 300-tinjak ljudi koji su tako dobili priliku da se nakon virtualnog druženja upoznaju i uživo. Na kavu je svratio i rijecki gradonacelnik Vojko Obersnel.

Hoce li se i pulski gradonacelnik Boris Miletic, inace aktivni clan na Facebooku, pridružiti svojim sugradanima, znat cemo 17. travnja.


Podijeli: Facebook Twiter