Stradali brodice, stabla, kontejneri...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Olujna bura ostavila je na Puljštini polomljena stabla, prevrnute kontejnere i nasukane brodice, dok su u dijelovima Opcine Marcana zatvorene škole i vrtici zbog bure i snijega.

Premanturska cesta nakon olujne bure bila je neprepoznatljiva zbog pokrivaca koji se stvorio od borovih iglica. Medulinsko dobrovoljno vatrogasno društvo i Javna vatrogasna postrojba Pula na terenu su bili od pet sati ujutro. Spašavala se i jedna brodica u pomerskoj lucici dok su dvije potopljene u Runkama. Rani jutarnji autobus za Premanturu ostao je na cesti u šest ujutro jer nije mogao proci zbog stabla koje je blokiralo prometnicu. Bez struje su duže vremena bili Pomer i Premantura.



S dvije autobusne cekaonice u Vodnjanu i Peroju bura je donijela nadstrešnice. U Vodnjanu su jaki naleti vjetra nakrivili jedno stablo na groblju, koje je zatvoreno zbog sigurnosti gradana, a u dvorištu vrtica u noci s utorka na srijedu jedno stablo je srušeno.

Nekoliko stabala palo je na kuce u starom dijelu Barbarige. Na prometnicama oko Vodnjana nije bilo mnogo štete jer su vec nakon prošlog nevremena u prosincu odrezane grane uz ceste. Snijeg koji je pao tijekom noci ujutro se otopio.

Djelatnike fažanskog Komunalca bura je nakratko tijekom prijepodneva omela u uklanjanju posljedica nevremena u Fažani i Valbandonu. Nekoliko je stabala palo na prometnice, najviše u Ulici Matije Vlacica i na Fažanskoj cesti. Na Fažanskoj cesti palo stablo na vozilo koje se kretalo prometnicom. Srecom, nije bilo žrtava.



Na podrucju Opcine Ližnjan, prema prvim informacijama, nevrijeme je najviše štete izazvalo u ližnjanskom portu gdje se nasukalo 15-ak brodica, a porušeno je i nekoliko stabala.



- Osim uklanjanja polomljenih stabala i grana te cišcenja prometnica vecih intervencija nije bilo, rekao nam je Patrik Sever iz tamošnjeg komunalnog poduzeca. Veca šteta nije zabilježena ni na podrucju opcina Barban, Svetvincenat i Marcana, gdje se od noci zadržao sniježni pokrivac. Nevrijeme je izazvalo niz problema u odvijanju redovne nastave u podrucnim osnovnim školama i vrticima Opcine Marcana. Zbog vrlo malog broja pristiglih ucenika i djece podrucna škola i vrtic u Krnici i Raklju nisu radili, dok se nastava u školi u Marcani održala samo u jutarnjim satima. Ucenici koji su pristigli na nastavu poslani su kucama uz obavijest da se nastava odgada do daljnjeg.

Kao i drugdje u Istri na Puljštini su probleme stvarali kraci prekidi struje.


Podijeli: Facebook Twiter