Najveci hrvatski macak dolazi iz Medulina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Macak Eric Nayeli, koji živi u Medulinu kraj Pule, pripada najvecim rasnim mackama na svijetu. Trenutacno je dugacak više od metra, mjereci od vrha repa do glave. Ima tek godinu dana, a rast ce do cetvrte godine. Njegova ponosna vlasnica je Tea Majkus (27), koja ima i petomjesecnu ženku Panoncoon Onxy.

- Tko god dode k meni u kucu najprije se prepadne Ericove velicine. Težak je tek 7,5 kilograma, a kad naraste, mogao bi imati i do 15 kilograma, ali nece biti predebeo. Rijec je o pasmini maine coon. To su najvece rasne macke, nastale miješanjem turske angore i risa. Koštaju do 10.000 kuna.



Eric je nježan i plašljiv, voli djecu te spava oko 16 sati na dan. Spava u ležaju za velike pse, rekla nam je Tea, koja se pri prvom susretu uživo takoder prepala velicine ovih macaka.

Vlasnica dodaje da je Eric nježni div. Dok je imao deset tjedana, uzela ga je u narucje, a njegov otac Grizzlly Bear, golemi crni macak koji je s dvije godine težio deset kilograma, nije ga ispuštao iz vida. Pasmina potjece iz Sjeverne Amerike, a osim velicinom, i ušima podsjeca na risa.

- Eric obožava kupanje i vodu, cak i igracke nosi u zdjelu s vodom. Voli jagode i lubenice, a inace ga hranim suhom hranom, kaže Tea.


Podijeli: Facebook Twiter