Labinski volonteri idu na Haiti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sanja Faraguna i Aleksandar Kneževic, volonteri gradskog društva Crvenog križa koji odlaze na potresom pogodeni Haiti, predstavili su se na konferenciji za novinare u organizaciji Hrvatskog crvenog križa.

U humanitarnoj misiji u trajanju od mjesec dana sudjelovat ce kao dio šestoclane austrijske ekipe koja 8. veljace s beckog aerodroma polijece prema Haitiju. Odredište im je grad Leogana, koji je bio epicentar potresa, a zadaci procišcavanje pitke i edukacija stanovništva o životu u nastalim uvjetima.

- Dat cemo sve od sebe! - njihova je zajednicka poruka.

Faraguna je rodena 1976. godine, radi kao administrator u obiteljskom obrtu, a u Crvenom križu volontira od 2007. godine. Godinu dana stariji Kneževic, po struci je elektricar, clan Crvenog križa i darivatelj krvi od 1996. godine. Oboje su završili brojne domace i inozemne tecajeve i seminare za djelovanje u uvjetima katastrofe, pa su tako uvršteni i u regionalni tim za djelovanje u takvim uvjetima koji je ranije formiran u Austriji.

Dvoje Labinjana drugi su hrvatski, a prvi istarski volonteri CK koji ce pomagati na Haitiju. Prvi je Tihomir Štrekelj iz Osjeka, koji je onamo otišao 21. sijecnja na šest tjedana. Na otoku trenutacno rade volonteri iz 32 zemlje.


Podijeli: Facebook Twiter