Mirna nastavlja proizvodnju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon stanke od tri tjedna u ponedjeljak se nastavlja proizvodnja u tvornici za preradu ribe Mirna. Stanka je nastupila radi remonta pojedinih dijelova proizvodnih linija, te je kasnije produžena radi nabavke repromaterijala koja je otežana zbog kronicne nelikvidnosti tvornice.

Buduci da Mirna, koja zapošljava 180 radnika i stotinjak ribara vecinom sa zapadne obale Istre, u hladnjaci ima još ribe iz prošlojesenskog ulova, proizvodnja ce se od ponedjeljka normalizirati.

O proizvodnji i mogucoj prodaji tvornice u petak navecer je na svojoj prvoj sjednici u Zagrebu raspravljao novi nadzorni odbor izabran prije mjesec dana na godišnjoj skupštini dionicara Mirne. Na sjednici su razmotreni poslovanje i teškoce s nelikvidnošcu te je usvojen plan ovogodišnje proizvodnje.

Prema rijecima predsjednika NO-a Dubravka Žganeca, izvršnog direktora varaždinskog Validusa, dubinsko snimanje Mirne koje su obavili zainteresirani investitori iz tvrtke Kermas ulaganje Danka Koncara je završeno, ali ulagaci još nisu donijeli konacnu odluku.

- Mirna kotira na Zagrebackoj burzi pa cemo o svemu transparentno izvještavati. Nijedna transakcija se nece obaviti a da prethodno ne izvijestimo burzu, te ce svim ulagacima biti dostupne informacije. Naše tvrtke, pocevši od Validusa, imaju veci broj dionicara pa se ništa nece skrivati, vec ce se burza promptno izvještavati. Zbog toga i nismo prihvatili prijedlog na skupštini da Mirna više ne kotira na burzi, komentirao je mogucnost prodaje Mirne Žganec.


Podijeli: Facebook Twiter