U Pazinu šest eko-otoka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šest eko-otoka za selektivno prikupljanje otpada postavljeno je u pazinskim ulicama Bože Milanovica, Jurja Dobrile (kod nebodera), Dinka Trinajstica, u Starom Pazinu (kod igrališta), na Dršcevki (kod igrališta) te u Muntriljskoj ulici (kod Konzuma).

Reciklažni ili zeleni otoci sastoje se od plavog kontejnera za papir, zelenog za staklo, žutog za plastiku i metal te maslinastozelenog za obican komunalni otpad. U planu je postavljanje ukupno 23 eko-otoka.

Prvih šest eko-otoka koštalo je komunalno poduzece Usluga tridesetak tisuca kuna. "Ako odaziv gradana bude dobar i raznobojni se kontejneri budu punili otpadom za koji su namijenjeni, nece se stati na zasad planirana 23 eko-otoka, vec ce ih se postaviti koliko god bude potrebno", rekao je gradonacelnik Renato Krulcic.

U sklopu gradskog deponija kraj naselja Jelencici, najavio je direktor te tvrtke Dragan Šipraka, vrlo skoro ce se osposobiti i reciklažno dvorište, gdje ce se i neposredno moci donositi razne vrste otpada koji se može selektirati.


Podijeli: Facebook Twiter