Medulinska lokva poplavila Fucane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovo je katastrofa, morala sam staviti daske na vrata da mi voda ne ude u kucu, a na srecu, imamo i dobru drenažu. Placamo sve komunalije, a ulica nam za svake kiše pliva. Više necu placati komunalnu naknadu. Zvala sam u Opcinu, ali mi se nitko ne javlja, požalila nam se Velinka Badurina koja živi u medulinskom predjelu Fucane.

Zatekli smo je s metlom u ruci jer je pokušavala odbaciti vodu što dalje od svog portuna buduci da je u njezinoj ulici uslijed nedavne kiše i izlijevanja medulinske lokve bilo vode do koljena. Stanarima Fucana iz dvorišta je bilo nemoguce izaci bez gumenih cizama. Problem tog dijela Medulina koji nema oborinsku odvodnju istice i Damir Cukon.



- Palo je puno kiše, i poznata lokva na Kapovici se prelila, a mi dobili svu tu silnu vodu. Nikad nije bilo ovako poplavljeno, ima 25 centimetara vode. Problem je što nemamo oborinsku odvodnju i što su kuce iznad Fucana gradene na kanalima koji su napravljeni još u austrougarsko doba za odvodnju kišnice od lokve do mora. Sad ta voda ne otjece kanalima jer su, naravno, zatvoreni, vec sama pronalazi prirodni tok. Ljudi su gradili septicke pa se sad i one izlijevaju, a svi su htjeli zaštititi svoja dvorišta i podigli su zidove tako da se voda zaustavlja ovdje gdje sad stojimo.

Velik dio stanara Fucana bio je jucer na ulici pokušavajuci maknuti vodu od svojih kuca, a tvrtka Regi Elektrik ispumpavala je vodu i preusmjeravala je na odvodnju u Ulici Sad.



Hoce li ce i kako Opcina riješiti problem Fucana pitali smo donacelnika Damira Demarina. "Sazvat ce se izvanredna sjednica vijeca na kojoj ce se zatražiti da vijece odobri hitnu intervenciju u tom dijelu Medulina. Ako ne bude dovoljno sredstava, trebat ce se ici na rebalans", rekao je Demarin.


Podijeli: Facebook Twiter