Pazinske nadstrešnice u Abu Dhabiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dok u domacem gospodarstvu sve više jaca recesijska panika, pravo je cudo saznati da neki naš sugradanin, poduzetnik sa sjedištem tvrtke u našem gradu, radi dobar posao negdje u bijelom svijetu. I to ne bilo gdje, nego na jednom od najbogatijih i platežno najmocnijih svjetskih tržišta - u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Mala pazinska tvrtka SIKO, vlasnika Denisa Sinkovica, koja postoji od 1990., ima desetak zaposlenih i bavi se izvodenjem završnih radova u gradevinarstvu te proizvodnjom opreme za eksterijere i interijere. Dama se pobrinula za vlastiti božicni poklon: upravo u predblagdanske dane odvijale su se zadnje faze prvog njenog uspješnog poslovnog prodora u Abu Dhabi.

Prica s neocekivano pozitivnim raspletom pocela se kotrljati kada je jedan Sinkovicev poslovni partner u studenom prošle godine odnio kataloge tvrtke SIKO na gospodarski sajam u Abu Dhabi. Nekoliko se potencijalnih partnera zainteresiralo i Sinkovic je u ožujku prvi put otputovao u jedan od najbogatijih emirata na seriju poslovnih razgovora i prezentacija.



U djelatnostima kojima bi se njegova tvrtka mogla baviti - izradom i postavljanjem pregrada, dekoracija u prostoru, toplinskih i zvucnih izolacija, nadstrešnica i slicnog - Sinkovic je primijetio da se u Emiratima uopce ne koristi materijal polikarbonat, vec pretežno metalni materijali, PVC i razne vrste cerada.

Ponudio je izdizajnirati nekoliko rješenja za nadstrešnicu s pokrovom od polikarbonata, što je sa zanimanjem prihvaceno. Sinkovicev proizvod - koji je naposljetku definiran kao parkirališna nadstrešnica - privukao je veliku pozornost, a ubrzo je sklopljen i prvi posao: SIKO je dobio narudžbu za izradu i montažu 30 nadstrešnica za parkiralište ministarstva kulture u Al Ainu.

Božicne blagdane Denis Sinkovic i njegovi suradnici proveli su postavljajuci nadstrešnice, ali i u prezentacijama i poslovnim susretima s drugim potencijalnim naruciteljima. Njihov proizvod mogao bi u Abu Dhabiju postati hit!


Podijeli: Facebook Twiter