Gledat ce kroz prozor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Anton Živkovic gledat ce kroz prozor jer se zaslugom dobrih ljudi za Badnjak sa svojom obitelji uselio u novi stan na Monte Magnu. Ovaj mladi Puljanin je prije dvije godine nakon skoka u more slomio vratni kralježak zbog cega je ostao stopostotni invalid, potpuno nepokretan, te je proveo pet mjeseci u bolnici. Kako se ne može brinuti sam o sebi, o njemu se najviše skrbi majka Eva.

Njih dvoje, uz 11-godišnjeg brata Petra i nezaposlenog oca Jozu, živjeli su u podrumskom stanu bez ijednog prozora, velicine 30 cetvornih metara. Zbog toga su Sanja Kneževic i Marino Cukon organizirali humanitarni koncert na kojem je sredinom lipnja u klubu Uljanik nastupilo devet mladih bendova. Potom je krajem studenog župa sv. Antona organizirala i veliku sportsko-zabavnu manifestaciju u Domu sportova pod nazivom "Volio bih gledati kroz prozor".

Osim što je bila dobro posjecena i uspješna, humanitarna akcija dobila je još jedan sretan rasplet zahvaljujuci anonimnoj dobrociniteljici koja je poklonila trecinu stana, tj. iznos u vrijednosti trecine stana, župljanima pulskih župa, Gradu Puli, Istarskoj županiji koja je nabavila bijelu tehniku te gradanima Pule, firmi Sfinga koja je donirala namještaj i ostalim dobrociniteljima koji su kupnjom ulaznica za sportsko-zabavni dogadaj, a i osobnom donacijom prikupili 170 tisuca kuna koje ce se kroz Caritas župe sv. Antuna uplacivati u korist kredita za otplatu stana. Ono što nisu dali donatori nabavili su sami, novcem od akcije, no ona još uvijek traje.

- Anton i njegova obitelj su oduševljeni, olakšan im je život, kaže Nikola Pavlakovic, glasnogovornik akcije. Dodaje da je stan prostran i svijetao, ima cetiri sobe i hodnik, a Anton ne samo da može gledati kroz prozor, nego može izaci i na terasu.


Podijeli: Facebook Twiter