Kajin prijavio policiji Adriana Kiršica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednicki kandidat Damir Kajin u ponedjeljak je Upravi za posebne poslove sigurnosti pri MUP-u - koja je, medu ostalim, zadužena za tjelesno osiguranje gradana - prijavio Adriana Kiršica iz Labina zbog prijetnji koje je ovaj u pismu prije oko godinu dana uputio njegovoj obitelji. U pismu Kiršic ide dotle da spominje ubojstvo Kajinovog sina kao hipotetsku odmazdu za to što se saborski zastupnik nije želio razracunati s korupcijom i kriminalom u labinskoj gradskoj vlasti.

Kajin se pisma sjetio nakon što mu je Kiršic posljednjih dana telefonom nazivao suprugu Alice Del Bianco, govoreci joj da ce pred njenim ducanom u Puli organizirati prosvjed jer mu se njezin muž više ne javlja.

- Tek nakon toga ispricao sam supruzi o njegovim prijetnjama iz pisma, što ju je jako uznemirilo. Nikad ne znaš što se može dogoditi u necijem bolesnom umu, uostalom, Kiršic je vec sudski procesuiran zbog slicnih prijetnji. S njim sam se dopisivao oko godinu dana, ali sam svaku komunikaciju prekinuo nakon tog morbidnog pisma, u kojem mojeg 10-godišnjeg sina spominje u kontekstu ubojstva Ivane Hodak. Neka ga vec netko jednom makne od moje obitelji! Nisam zatražio policijsku zaštitu - želim sve uciniti da to izbjegnem, izjavio nam je Kajin.



Kiršic je od Kajina - "kad se vec u javnim nastupima prikazuje kao odlucan borac protiv kriminala i korupcije" - u višemjesecnoj prepiski tražio labinsku gradsku dokumentaciju vezanu prvenstveno za slucaj kuce u Rapcu. "Papire" koji bi, po Kiršicu, potvrdili da je gradonacelnik Tulio Demetlika koristeci položaj pogodovao Borisu Cekadi, gradskom vozacu, ne može, piše, dobiti vec šest godina.

Kajin se poziva na sudsku presudu o tom slucaju u prilog Grada Labina te spominje pritom da je na tu temu postavio i zastupnicko pitanje Vladi. Kiršic, medutim, tvrdi da je sud razmatrao samo spor oko zemljišta - je li gradsko ili državno - ali ne i problem prodaje kuce gradskom vozacu neposrednom nagodbom, po vrijednosti zemljišta i nekretnine znatno manjoj od tržišne.

- Posljednju sam prijavu protiv Demetlike Županijskom državnom odvjetništvu u Puli podnio pocetkom godine. Policija je svoje napravila, ali sve stoji blokirano na Županijskom sudu u Puli, kaže Kiršic.

O Kajinovoj prijavi veli da predsjednicki kandidat slobodno može stvari izvlaciti iz konteksta i shvacati ih kao prijetnje, pitajuci se zašto odmah, prije godinu dana, nije otišao na policiju.

- Želio sam da Kajin odmah nakon mojeg pisma reagira i prijavi me, ali on to tada nije ucinio, što samo pokazuje koliko je pošten. Zašto bi bilo išta sporno u spominjanju njegovog sina? Kao da su labinski IDS-ovci mislili na mene kada su se doslovce iživljavali na sustavu povlaceci me nekoliko godina po sudu u trenucima kada sam proživljavao tešku obiteljsku situaciju. Iduci tjedan prosvjedovat cu na pulskom Forumu, i to sve dok Kajin ne dode u Labin dati javnu dokumentaciju na uvid gradanima, porucio je Kiršic.


Podijeli: Facebook Twiter