Prodaje na tržnici i u 90. godini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najstarija prodavacica na rovinjskoj tržnici Kata Soldatic u srijedu je proslavila 90. rodendan. Poželjevši joj dobro zdravlje i daljnje dolaske na tržnicu, uz buket cvijeca cestitali su joj dogradonacelnik Marino Budicin i direktor Komunalnog servisa Marko Paliaga. Kolege s tržnice pocastili su je svojim proizvodima pa su svi zajedno nazdravili uz pršut, sir, vino i kolace.

Slavljenica se fotografirala, nazdravila cašom piva i razrezala tortu. Dok su se njene kolegice i mnogi drugi koji su joj došli cestitati castili, teta Kata se vratila do svog banka da bi nastavila posluživati kupce. "Pocela sam prodavati na tržnici još 1935., kada mi je bilo 16 godina. Od tada sam na tržnici i u kampanji provela cijeli radni vijek. Najprije sam prodavala za tatu, potom za muža, a sada za svoju djecu", kaže Kata Soldatic, koja i u devedesetoj dobro racuna, pa joj ne treba papir jer sve množi i zbraja u glavi.

Kolegice s tržnice kažu da nema dana da se teta Kata na pojavi na svom prodajnom mjestu. Prodaje ne samo radnim danom, vec i subotom i nedjeljom, a ne može je otjerati ni zimska hladnoca. Dovezu je sin ili unuka, a potom, cim stane uz pult, u svom je elementu.

"Na tržnici cu prodavati do svoje stote godine", odgovorila nam je kao iz topa na pitanje do kada ce dolaziti i prodavati. Da bi potkrijepila svoju izjavu, rekla nam je da je dobrog zdravlja.


Podijeli: Facebook Twiter